I blodet (Innbundet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 431
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mystic River
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788202206857
Kategori: Krim og spenning
Omtale I blodet

Da de var gutter var Sean Devine, Jimmy Marcus og Dave Boyle venner. Men en dag stoppet en fremmed bil i gata deres. En av dem ble med i bilen, de to andre ikke ¿ og noe forferdelig skjedde. Noe som ikke bare gjorde slutt på vennskapet deres, men forandret dem for bestandig.

Tjuefem år seinere er Sean etterforsker i politiet og Jimmy har lagt forbryterkarrieren bak seg og driver sjappa på hjørnet. Dave forsøker å holde ekteskapet sitt sammen og å holde demonene fra livet. Demonene som egger ham til å gjøre forferdelig ting. Datteren til Jimmy blir funnet drept og med ett er livet til de tre vennene på nytt bundet sammen av en forferdelig hendelse. Sean blir tvunget tilbake til en virkelighet han trodde han hadde forlatt for bestandig. Etterforskningen bringer ham i konflikt med Jimmy, som vanskelig klarer å tøyle trangen til hevn. For Jimmy er loven en hemsko, han er i ferd med å ta skrittet over dit moral bare er en tom frase.

Og så er det Dave Boyle. Den natten Jimmys datter ble drept kom han hjem med blodige klær og en underlig forklaring på hva som hadde skjedd. Konen hans, Celeste, sover urolig ved siden av mannen hun frykter er en annen enn den hun trodde. En mann som har skjult sitt sanne jeg så lenge at ingen lenger vet hvem han er.

Dennis Lehane har skrevet en serie detektivromaner før han fikk sitt gjennombrudd med I blodet. Denne mørke og skjebnetunge psykologiske thrilleren høstet lovord fra et samlet kritikerkorps i USA. Lehane bor i Boston med sin kone, Sheila, og to engelske bulldoger, Marlon og Stella.

Orig.tittel: Mystic River

Oversatt av Stian Omland

Anmeldelser:"Sofistikert blindspor"
Terje Stemland, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

"Sterkt om fatalisme og identitet"
Lillian Vatnøy, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen

"I blodet ligger farlig nær den fullendte kriminalboken og favner langt videre enn enhver sjangerbestemmelse kunne begynne å beskrive"
Leif Ekle, NRK P2
Les hele anmeldelsen

"Røff og usminket thriller fra amerikansk arbeiderklasse"
Kurt Hanssen, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

Til toppen