I dyrets buk (Heftet)

beretningen om en amerikansk diplomatfamilie i Hitlers Berlin

Forfatter:

Lisa Vesterås (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 379
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: In the garden of beasts
Oversatt av: Vesterås, Lisa
ISBN/EAN: 9788281692817
Kategori: Historie
Omtale I dyrets buk

Spennende om opptakten til andre verdenskrig. William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Amerikanerne nekter å tro på de uhyrlige ryktene. "I dyrets buk" er historieskriving på sitt aller beste, en elegant og detaljert skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen. Gjennom talløse øyenvitneskildringertegner forfatteren et uhyggelig og mangesidig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken alvorlig fare Hitler utgjorde, før det var for sent og Europa sto i brann. Erik Larson (f. 1954) er en amerikansk historiker og forfatter.

Til toppen

Andre utgaver

I dyrets buk
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Erik Larson:

Anmeldelser I dyrets buk

«Forfatteren har et godt grep om historiske fakta og vever historien til en spennende thriller. Det har blitt et nærbilde til ettertanke.» 
Fredrik Strøm i Telemarksavisa

«Det er en fantastisk fortelling Erik Larson har prestert, som overgår det meste av det jeg har lest i dokumentarsjangeren.» 
Knut Hoem i NRK

«Besettende og nifst om Hitlers maktovertakelse. For mens kongressene danset på nypolert parkett, SS-herrer i plettfrie uniformer svermet med sine damer i Tiergarten, champagnen fløt, torturister drakk som svin eller nøt tekkelig sin formiddagste på Hotel Adlon, reiste det seg et uhyggelig Ragnarokk i bakgrunnen. I kontrasteringen av alt dette, er denne boken et historisk mesterverk.  » 
Johan O. Jensen i Adresseavisen

«Drivende godt skrevet.» 
Trond Blikø i Trønder-Avisa

«A stunning work of history.»   
Newsweek

«Larson has meticulously researched the Dodds' intimate witness to Hitler's ascendancy and created an edifying narrative of this historical byway that has all the pleasures of a political thriller....a fresh picture of these terrrible events.»  
The New York Times Book Review

«Larson succeeds brilliantly...offers a fascinating window into the year when the world began its slow slide into war.» 
Maclean's Magazine

«[G]ripping, a nightmare narrative of a terrible time.  It raises again the question never fully answered about the Nazi era-what evil humans are capable of, and what means are necessary to cage the beast.» 
The Seattle Times

«Larson's latest chronicle of history has as much excitement as a thriller novel, and it's all the more thrilling because it's all true.»  
Asbury Park Press
 
"A superb book...nothing less than masterful.»  
Toronto Globe and Mail

Til toppen