I himmelens tjeneste (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 380
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205493100
Kategori: Romaner
Omtale I himmelens tjeneste
Om himmelsk og jordisk kjærlighet På 1560-tallet blir Hans født som sønn av presten til Krokstad i det norske Båhus len. Han har et lyst hode og interesse for himmelhvelvingens mysterier. Dermed havner han i tjeneste hos den danske adelsmannen Tycho Brahe, først i observatoriet på øya Hven, siden ved selve keiserens hoff i det fjerne Prag. Tycho Brahe (1546-1601) regnes som grunnleggeren av moderne astronomi, og han perfeksjonerte målingen av himmellegemenes posisjoner. Til tross for sin presise innsikt i stjernehimmelens bevegelser, holdt han fast ved verdensbildet gitt av Gud, med jorden som hele universets sentrum. Men nye ideer er på vei, og det skal Hans få merke.
 
Denne romanen er beretningen om himmel og jord, om vitenskap og tro, og om kjærlighet, den himmelske og den jordiske.   Dette sier anmelderne: "Det er så vi kjenner gufset frå det iskalde universet når astronomane ikkje slår seg til ro med den teologisk aksepterte førestillinga om kosmos. Vi føler på angsten for at ikkje berre dei himmelske, men også dei jordiske hierarkia skal bli rokka. Historia får liv gjennom alle historiene og vi kan kjenne på det ukjente (...) Atle Næss har skrive nok ein svært klok og medrivande roman"
Marta Norheim, NRK P2 "I Himmelens tjeneste er en meget god roman. Og man føler at man har lært noe da man lukker boka. Atle Næss har en fin frisk penn."
Thorstein Buer, Demokraten "I himmelens tjeneste er ein innsiktsfull roman om mennesket under den vitskapelege revolusjonen."
Odd W. Surén, Dag og Tid

Til toppen

Andre utgaver

I himmelens tjeneste
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Atle Næss: