Ikke si det til noen! av Randi Crott og Lillian Crott Berthung (Ebok)
Ebok

Ikke si det til noen! (Ebok)

Forfatter:

og

Espen Ingebrigtsen (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Illustratør: Ingebrigtsen, Espen
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.93 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Erzähl es niemandem!
ISBN/EAN: 9788243008212
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Ikke si det til noen!
«Uten Hitlers felttog hadde ikke jeg vært til. Hva skal man egentlig føle når man vet noe sånt?» Randi Crott

Dypt bak fiendens linjer er noen ganger det tryggeste stedet man kan oppholde seg.

Helmut Crott tjenestegjør som Wehrmachtsoldat i Harstad under andre verdenskrig. Men bak den tyske uniformen bærer han på en hemmelighet som kan koste ham og familien livet: Helmut er halvt jødisk.

Lillian Berthung er i begynnelsen av tyveårene når hun i 1942 møter Helmut i hjembyen Harstad. De forelsker seg i hverandre, men Lillian har store kvaler med å innlede et forhold til en tysk soldat. Alt forandrer seg den dagen Helmut forteller om den ekstreme situasjonen han befinner seg i. Av hensyn til familiens sikkerhet får han Lillian til å sverge å ikke si det til noen.

Først som voksen får Randi Crott kjennskap til farens godt bevarte hemmelighet. Etter hvert kan hun begynne å nøste opp i den historien som har ligget i mørke så lenge.

I denne bevegende boken, som strekker seg fra jødeforfølgelsene i Tyskland, via krigsårene i Norge og til det vanskelige oppgjøret etter krigen, forteller Randi foreldrenes dramatiske kjærlighetshistorie.
Lillian Crott Berthung er født i Harstad i 1922. Siden 1947 har hun bodd i Tyskland, hvor hun har jobbet som oversetter og tolk. Hun skriver i blant for Harstad Tidende.
Randi Crott er født i Wuppertal i Tyskland i 1951 og jobber som journalist i radio og TV. Hun har vært programleder i en rekke radioprogrammer i Westdeutscher Rundfunk, og har også laget flere filmer.

Til toppen

Andre utgaver

Ikke si det til noen!
Bokmål Heftet 2015