Ingen skal høre hvor stille det er (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 140
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202334529
Kategori: Romaner
Omtale Ingen skal høre hvor stille det er

En sår og nydelig bok til ettertanke 

Hanna vokser opp med en mor som har tre ulike personligheter: Mamma, Kråka og Nattfugl. Benedicte Meyer Kroneberg debuterer med en sår og velskreven roman om det å føle seg utenfor i alle situasjoner.

«Jeg er Hanna. Jeg har tre mødre. Jeg liker Kråka bedre enn Nattfugl. Kråka og jeg har mange hemmeligheter sammen. Nattfugl er så stille. Alt blir så stille i huset når hun er der.»

Men best liker Hanna mamma. Mamma med rolig stemme ved dreieskiven, mamma som elsker skogen og alt som vokser. Hanna trekkes mellom lojaliteten til moren, og farens ønske om at alt skal være ryddig og greit. Sine egne vanskeligheter med venninnene må hun holde for seg selv for at ikke noe forferdelig skal skje.

Vi treffer Hanna igjen som voksen, idet hun kommer tilbake til barndomshjemmet etter morens død. Hun har en voksende følelse av tvil, en tvil som til syvende og sist må føre til et oppgjør med faren.

Til toppen

Om forfatter Benedicte Meyer Kroneberg

Benedicte Meyer Kroneberg er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet.

Til toppen