Italias politiske historie (Heftet)

476-1945

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 378
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202490201
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Omtale Italias politiske historie

For første gang foreligger det nå en oppdatert og norskspråklig framstilling av Italias politiske historie fra Vestromerrikets sammenbrudd på 400-tallet og fram til avslutningen av 2. verdenskrig. Forfatteren griper tak i en rekke motsetninger i det italienske samfunnet, og viser hvordan disse motsetningene er helt avgjørende for å forstå Italias brokete historie fra antikken fram til 1945.

Det spenningsfylte forholdet mellom massene og eliten har satt sitt tydelige preg på det italienske samfunnet. Det samme har spenningsforholdet mellom demokratiske institusjoner og de autoritære og populistiske tendensene i Italias politiske liv. Sist men ikke minst har den vedvarende spenningen mellom stat og nasjon på avgjørende vis preget Italias historie og skapt grunnlag for mange av dagens betente, politiske konflikter, slik forfatteren viser.

I motsetning til en rekke andre vesteuropeiske land, har Italia hatt vanskeligheter med å finne balansen mellom konservative tendenser på den ene siden, og progressive idealer og strømninger på den andre. Likevel er det mulig å følge en rød tråd i landets politiske historie, som viser en klar utvikling mot liberalisme og demokrati.

Italias politiske historie 476–1945 er obligatorisk lesning for alle som er opptatt av italiensk historie og politikk, det være seg studenter og forskere eller allment interesserte.

Til toppen

Andre utgaver

Italias politiske historie
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Elisabetta Cassina Wolff: