Jacob Lund (Innbundet)

sponsorkongen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 356
Forlag: Jæren forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293351917
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Jacob Lund
Sponsorkongens største seier
Jacob Lund har vunnet sin største seier noensinne. Den vant han ikke på idrettsarenaen, der han i flere tiår var en av Idretts-Norges mektigste. Etter å ha ligget i koma i over fire måneder våknet Jacob Lund opp igjen i mars 2020. Han var lam og forvirret. Kunne knapt snakke og falt fortsatt inn og ut av koma.

Jacob Lund styrte mye i norsk idrettsliv gjennom 25 år. Som DNB-konsernets sponsorsjef fra 1992 til 2012 pøste han over to milliarder kroner inn i norsk idrett. Skiskytterstjerner, skiløpere, friidrettshelter, fotballspillere, snowboardkjørere og mange andre har blitt sponset av DNB-konsernet. Ved siden av Staten var DNB
under Jacob Lunds ansvar Norges største kultursponsor, blant annet som hovedsponsor for Den Norske Opera. Jacob Lund var en av arkitektene bak suksesseventyret skiskyting. Han var en kjempe i norsk idrett og kulturliv, på så mange måter.

Da Jacob Lund falt i koma natten til 16. november 2019, veide han 140 kilo. Før blodforgiftningen røykte han 60 sigaretter om dagen. Forbruket av rødvin, blodige biffer og fete sauser var mildt sagt høyt. Han hadde årlig minst 170 flyreiser og over 250 reisedøgn, og trening hadde han aldri tatt seg tid til. Snart to år senere er han 40 kilo lettere og kan gå uten støtte.

- Mitt store mål var å kunne gå igjen. Jeg hadde aldri klart det uten familien og vennene mine, sier Jacob Lund.

Boken om Jacob Lund forteller om de utrolige seirene på idrettsarenaer verden rundt. Historien om flukten fra Norges sterkeste mann, som truet med å drepe ham. Oppveksten på Jæren, den opprørske studietiden i Bergen, de lange kveldene på Wessel, og ikke minst om tiden i kommunikasjonsbransjen og merkevarebyggingen av Vital og senere hele DNB-konsernet. Jacob Lund levde et bankdirektørliv på høyoktan. Han var kanskje iført dress og slips, men samtidig var han knallrød radikal. Han kjempet mot Vietnamkrigen og alt USA stod for. Han ble til og med etterforsket av Overvåkningspoli

Til toppen

Flere bøker av Jørn Lekve: