Jakten på ondskapen (Heftet)

historien om naziforbryterne som flyktet, og den dramatiske jakten for å innhente dem

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 485
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hunting evil
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205424029
Kategori: Historie
Omtale Jakten på ondskapen
Mesterverk om jakten på stornazistene som gikk i skjul etter andre verdenskrig - nå i pocket!

Da andre verdenskrig gikk mot slutten, rømte 30 000 naziforbrytere fra Det tredje rikets rykende ruiner. Flere var høytstående medlemmer i det tyske nazistpartiet med navn som gir dyp gjenklang i det 20. århundrets historie: Adolf Eichmann, Josef Mengele og Klaus Barbie. Fortellingen om deres flukt er like spennende som en thriller. Ved hjelp av katolske prester i Roma reiste de langs hemmlige ruter, gjemte seg i slott i de østerrikske alper og kom seg deretter til Sør-Amerika, hjulpet av suspekte argentinske agenter. Et skritt bak jaget hevngjerrige Holocaust-overlevende.
Jakten på ondskapen er fortellingen om disse beryktede og myteomspunne rømlingene. Guy Walters har reist verden rundt på jakt etter sannheten om de flyktende nazistene. Hvordan kom disse notoriske stornazistene seg unna etter krigen? Hvem hjalp dem, og hvem jagde dem? Walters setter også spørsmålstegn ved Odessa-organisasjonens eksistens, den høyt profilerte Simon Wiesenthals virksomhet og avslører hvordan enkelte nazikrigsforbrytere lyktes å unngå rettergang ved å la seg verve til de alliertes etterretningstjeneste.
Jakten på ondskapen er det første komplette verket om stornazistene som flyktet, og jakten for å finne dem. En «må ha»-bok for alle krigsinteresserte lesere av kritikerrost og erfaren krigsskribent.
?Jeg tror ikke jeg har lest en mer spennende bok om hvordan nazismens store fisker skaffet seg ny identitet, ny venner og dermed muligheter for å leie stadig tryggere tilholdssteder ? En intens spennende leseropplevelse ? Jeg føler meg overbevist om at Guy Walters bok blir stående som et vesentlig aktstykke i krigslitteraturen.?Jens Vetland, Fædrelandsvennen

Til toppen