Jeg foreslår at vi våkner (Innbundet)

Forfatter:


Beate Grimsruds nye roman «Jeg foreslår at vi våkner» en av de sprekeste, rareste og mest underholdende norske bøkene jeg har lest på svært, svært lenge.
Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 6

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jeg foreslår at vi våkner
ISBN/EAN: 9788202612580
Kategori: Romaner
Omtale Jeg foreslår at vi våkner

En hvit konvolutt flyr gjennom lufta og inn i brevsprekken hos Vilde Berg. Hun står midt i livet. Hun har alt hun behøver. I konvolutten ligger beskjeden som skal snu opp-ned på tilværelsen – hun er blitt alvorlig syk. Livsglade og nysgjerrige Vilde har alltid stilt spørsmål til seg selv og verden, og hun har aldri tatt svarene for gitt. Når noe så selvsagt som ens eget liv kan opphøre, hvilke spørsmål stiller man seg da?

Nå erfarer hun tiden som både knapp og utstrakt – hvor lenge må hun vente på svar, håp og bedring? Må hun skynde seg og bruke tiden godt?

Parallelt med fortellingen om Vilde som vil leve, fins alle historiene om henne som barn, da hun vokste opp innunder de sagnomsuste Dovrefjellene og da hun stjal en gullpenn fra farfar. Ut av gullpennen sprang fortellingene om den lengselsfulle og lekne rotta som håper å bli sett og elsket av reven med den vakre halen.

Jeg foreslår at vi våkner er et nytt hovedverk i Beate Grimsruds forfatterskap. I romanen dirrer en naken nerve og en vill håpefullhet, kombinert med forfatterens egensindige energi og særegne humor.

Til toppen

Beate Grimsrud inviterer til en språklig berg-og-dal-bane som får deg til å skrike av fryd og redsel.
Inger Bentzrud, Dagbladet

Andre utgaver

Jeg foreslår at vi våkner
Bokmål Ebok 2020
Jeg foreslår at vi våkner
Bokmål Heftet 2021
Jeg foreslår at vi våkner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Beate Grimsrud:

Anmeldelser Jeg foreslår at vi våkner

Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 6
Beate Grimsruds nye roman «Jeg foreslår at vi våkner» en av de sprekeste, rareste og mest underholdende norske bøkene jeg har lest på svært, svært lenge.
 

Inger Bentzrud, Dagbladet
Terningkast 6:
«Brystkreftpasienter sitter igjennom en lang, smertefull forestilling. Men de har første parkett», skriver Beate Grimsrud i sin nye roman «Jeg foreslår at vi våkner».


Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen
Terningkast 6
[…] Fandenivoldsk og humoristisk roman full av eventyr og fantasi. […] Nært og innstendig. Vondt og vakkert på samme tid.

Her tar hun leserne med seg i første parkett, forestillingen varer i mer enn 500 sider og du kan ikke snike deg ut. Du vil ikke snike deg ut. Dette er en rasende, råsterk roman, helt ulik alle krefthistorier jeg har lest før. Dette er en krigsroman.


Atle Christiansen , Aftenposten:
Beate Grimsrud har igjen levert en roman uten dårlige setninger. […] Beate Grimsrud skriver duggfriskt og overraskende […] Bøkene hennes er, årets bok er intet unntak, fortellinger som løfter mennesket og dets kapasitet for kunst og kjærlighet og dets higen etter liv og vennskap, opp på et høyere nivå. Mer enn det kan du i grunnen ikke forlange av romaner.
 

Turid Larsen, Dagsavisen:
[...] både skremmende vakker og trøsterik som en dundyne. Bedre kan det knapt bli.

Marta Norheim, NRK:
Romanen «Jeg foreslår at vi våkner» av Beate Grimsrud handlar om heile prosessen frå fornekting og forsøk på å bestemme over kreften, via behandlingar, smerter, godt nytt, dårleg nytt, nye rundar med behandlingar. Den store, kvite flokken av sjukehustilsette. Vener, familie, kjærast. Alle som ivrig kjem med sine krefthistorier.

Eit mindre oppløftande tema skal ein leite lenge etter. Men, som så ofte før, skjer det eit mirakel: Forfattaren greier å løfte det forferdelege. Sjå det gjennom lupe og kikkert, kitle det under buken og riste det i nakkeskinnet.

Til toppen