Jeg vet hvor du bor (Innbundet)

kriminalroman

Serie: Marian Dahle 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 399
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie: Marian Dahle
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788203360572
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Jeg vet hvor du bor

Neglebitende spenning fra Unni Lindell

Etterforsker Marian Dahle vet ikke hva hun begir seg ut på da Cato Isaksen ber henne etterforske en femten år gammel forsvinningssak ...

 

Til toppen

Endelig en krim der alt klaffer … et blinkskudd.
Cathrine Krøger, DAGBLADET

Andre utgaver

Jeg vet hvor du bor
Bokmål Heftet 2020
Jeg vet hvor du bor
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Jeg vet hvor du bor
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Jeg vet hvor du bor
Bokmål Ebok 2023
Jeg vet hvor du bor
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Unni Lindell:

Anmeldelser Jeg vet hvor du bor

«BEFRIENDE PROFESJONELL! Lindell porsjonerer ut avsløringer så vi stadig tror vi har en løsning, men så har hun en ny vri, og plottene tar hele tiden uventede vendinger. Den spenningstette avslutningen byr på noen virkelig store overraskelser.»
Terningkast 6, Cathrine Krøger, DAGBLADET

«Unni Lindells karakterer lever, elsker og dreper med en fantastisk presisjon og finesse!»
Liza Marklund, bestselgende krimforfatter

«Hvis det finnes naturtalenter innen krimsjangeren, er Unni Lindell definitivt et av dem»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Elegant og hardslåande krim.» 
Terningkast 5, Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen​ 

«... På sitt beste er Jeg vet hvor du bor en intens spennende sidevender med store doser uhygge. Hun har et meget godt blikk, skaper de rette stemningene med språket og beskriver menneskenes viderverdigheter på besnærende vis. Og hun er god til å skape kriminalgåter.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«...skaper en intens og klam psykologisk thriller, før hun har noen elegante twister helt på tampen. Da viser Lindell virkelig mestergrepet! Mot slutten av boka viser Lindell mesterklo!»
Ole Jakob Hoel, ADRESSEAVISEN

«Unni Lindells nye roman har alle virkemidlene som gjør henne til en av landets mest populære krimforfattere.»
Geir Rakvaag, DAGSAVISEN

Til toppen

Utdrag

Murveggen treffer ham kaldt over kinnbeinet og knærne knekker under ham. Han siger sammen og tar seg for så godt han kan. Hjerterytmen endrer seg. Han mister røykpakka og flaska velter. Motorsyklisten hugger tak i overarmen hans og drar ham opp. Så åpner han belteveska med den andre hånden og trekker frem en liten kniv. Andreas får et glimt av den; den har et bøyd sylskarpt blad. Han får en arm om halsen og blir trukket bakover i et hardt rykk. Knivens treskaft er kaldt mot den tynne halshuden. Knuten av angst har satt seg stramt i brystet. Han kjenner lukta fra skinndressen; bitter av lær og olje. Mannen hveser at han skal holde kjeft og bender albuen hans bak på ryggen. Andreas står på tærne av smerte. Han flytter knivspissen til nakken hans og skyver ham inn i bakgården, forbi planter i potter og tuntreet.

Andreas kikker opp mot det åpne vinduet, men ingen jente er å se. Han hører ekkoet av ropet sitt mellom veggene i bakgården. Men det er svakt, uten kraft. – Hold kjeft, sier mannen med fistelstemme. Han blir dyttet mot kjellerdøra og klarer ikke å tenke. På murveggen er det graffiti; oransje, lilla og svart skrift. Mannen drar døra opp og skyver ham ned den bratte trappa med de råtne tretrinnene. Han snubler nesten. En mainiac, et masshole. Panikken løper som elektrisitet gjennom kroppen. Det lukter jord, mugg og murstøv der nede. Lysrørene i det avskallede taket tennes automatisk med en klikkelyd; ett etter ett mens de går innover den møkkete kjellergangen. Saltutslagene har tegnet hvite striper på murveggen. Rottefellene står på rad. I Oslos kloakksystem er det hundretusenvis av rotter. Andreas fikler mobilen opp fra lomma. Han holder armene tett inntil kroppen, prøver å trykke inn et eller annet nummer, hvilket om helst, det første på lista. Eller hundre og tolv. Noen steder er det så lavt at de må bøye seg. Runde ventilasjonsrør løper langs veggen. Det er nettingboder hele veien, fulle av pappkasser, stålamper, sykler og ski.

Han kaldsvetter, er våt på hendene og glipper mobilen så den deiser i gulvet. Motorsyklisten setter beinet i korsryggen på ham, skyver ham fremover og sparker til mobilen så den sklir under nettingen og inn i en bod. Det er ingen unødvendige apper på mobilen, ingen twitter, ingen shopping, ingen GPS. Han har måttet droppe alle apper. De kommer til en gråmalt jerndør med en spake til håndtak. Mannen drar den ned og døra går sakte opp, det hviner i hengslene. Så dytter han Andreas inn i mørket. Et lite drag av råtten kjellerluft slår inn i rommet før døra lukker seg med et tungt drønn.

Til toppen

Bøker i serien