Jernvognen (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 150
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241903137
Kategori: Krim og spenning og Grøsser
Omtale Jernvognen

En krimklassiker

Den norske kriminalromanen Jernvognen kom ut i 1909 og feirer i år hundreårsjubileum. Boka ble Stein Rivertons gjennombrudd, nasjonalt og internasjonalt, og kan fortsatt forsvare plassen som en av verdens fremste kriminalromaner.

Her brukes et grep som Agatha Christie fikk æren av å ha funnet opp, 17 år senere. Ikke verst, med tanke på at boka ble skrevet av 24-åringen Kristofer Elvestad Svensen, som kalte seg Sven Elvestad som journalist og Stein Riverton som kriminalforfatter.
      Noen sommergjester døser i solsteken ved et feriepensjonat på en øy. Så kommer meldingen om et likfunn: En mann er drept av et brutalt slag i hodet. Natten før har noen hørt jernvognen, en lyd som av raslende kjettinger, et usynlig kjøretøy som varsler død. Angsten rammer. Detektiv Asbjørn Krag kommer for å etterforske saken.
      Jernvognen er fortsatt en stilistisk mesterlig blanding av detektivroman og psykologisk grøsser. Grepet om leseren strammes mens sommeren går over i høstmørke, sinn og natur glir sammen og den døde vender tilbake.

Til toppen

Andre utgaver

The iron chariot
Engelsk Heftet 2019
Jernvognen
Bokmål Ebok 2012
Jernvognen
Bokmål Heftet 2015
Jernvognen
Bokmål Heftet 2006
Jernvognen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Jernvognen
Bokmål Ebok 2016