Judasskuddet (Innbundet)

Forfatter:

Flere mennesker ryddes av veien, og drapene kamufleres som overdosedødsfall. Politioverbetjent Cecilie Hopens oppgave blir ikke enklere når mye tyder på at de har en Judas i politiet. 

Ole Vik, tidligere lensmann i Fjellberghavn, har i alle år bebreidet seg selv for datteren Marias overdosedødsfall. Nå får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med hennes død. Det skal vise seg at sannheten ikke var den han trodde.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 394
Forlag: Capitana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293671473
Kategori: Krim og spenning
Omtale Judasskuddet

Iskald beregning

Fra første side av Judasskuddet sitter vi som leser fjetret av spenning. Et dramatisk overfall på en Rema 1000-varebil utenfor Fjellberghavn ender med full drapsalarm.

Sjåføren blir drept, og den unge medpassasjeren Valentina er sjokkert vitne til det hele. For å slippe unna selv må hun rømme til skogs, med gjerningsmennene i hælene.

Vitne i fare

Politiet med overbetjent Cecilie Hopen i spissen, har få spor å gå etter. Valentina er asylsøker fra Eritrea og bor for tiden hos sin verge Ole Vik, tidligere politisjef i Fjellberghavn. Ole er en travel mann, selv om han er ute av politiet. Han er alenefar for tre bonusbarn mens kona Marte ligger på sykehus, samtidig som han bygger opp sin nye praksis, Fjell Security. Nå trenger Valentina politibeskyttelse. Hun har sett drapsmennene, og er dermed i stor fare. Det som gjør politiets arbeid ekstra krevende – og farlig – er at de etter hvert mistenker en utro tjener, en Judas, i egne rekker.

Kamuflerte drap?

Det har dessuten skjedd uvanlig mange overdosedødsfall i Fjellberghavn de siste par år; så mange at varselklokkene begynner å ringe. Politiet frykter at flere har blitt ofre for Judasskuddet – drap kamuflert som overdose. Jakten på en kynisk liga begynner, en liga som ikke kjenner noen begrensninger. Familien til kjøpmann Arne Holm er rammet. Hans 20-årige datter Elinor er rusavhengig og har en skyhøy gjeld å betale. Bakmennene skyr ingen midler. Hele familien trues, og en desperat Arne må trygle sin venn Ole Vik om hjelp.
I årevis har Ole bebreidet seg selv for at datteren Maria døde av en overdose. Nå kommer de vonde minnene tilbake. Skal han endelig få mulighet til å ta et oppgjør med datterens dødsfall?

Formidabel spenning

Jørgen Jæger har en formidabel evne til å skape spenning i historiene sine – ikke bare mot slutten, men som spenningstopper, cliffhangere, i omtrent alle kapitler! Dette gjør Judasskuddet plett umulig å legge fra seg.
Vi blir dessuten så glad i karakterene! De skrives frem med stor varme, og samtidig poengtert og likefrem, uten noe om og men. Jæger er en samfunnsengasjert forfatter, og denne gang gir han stemme til familier som lever med rusavhengige familiemedlemmer og barn. Det er komplekst og sårt for dem det gjelder, og Jæger får frem hele følelsesregisteret.

Populær forfatter

Jørgen Jæger har opparbeidet seg en solid, stor leserskare for sin frittstående krimserie om Ole Vik. I skrivende stund har Judasskuddet gått rett til topps på bokhandlernes bestselgerlister og blitt trykket i nytt opplag, og det før boka er lansert! Kombinasjonen av action, spenning og personlig varme som disse bøkene har, er uslåelig.
Vi elsker det – det håper vi du også vil gjøre!

Redaksjonen

Til toppen

Helt fantastisk
My Criminal Mind

Andre utgaver

Judasskuddet
Bokmål Ebok 2019
Judasskuddet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Jørgen Jæger:

Anmeldelser av Judasskuddet

«Hver gang jeg har lest ferdig en Jørgen Jæger-bok, føles det nesten uutholdelig lenge til neste. Gled deg, dette er hans beste!»
Tine Sundal, blogger, Terningkast 6 

«Helt fantastisk» 
My Criminal Mind, Terningkast 6

Til toppen