Kaldere mot natten (Innbundet)

Serie: Folket på Finnskogen 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Folket på Finnskogen
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202492823
Kategori: Romaner
Omtale Kaldere mot natten

Ny roman om folket på Finnskogen!

"Man kan kjenne en angst for byen man ennå ikke har våget seg inn i, eller for skogen, om det er den som er ukjent, og i begge fall kan man bli til latter for andre. I Norge ler man av tyskerne som ikke er særlig ivrige etter å ta opp forfølgelser som måtte føre dem inn i ville skogen, slik at store flyktningflokker som ferdes utenfor veier og stier slipper unna.
             Et sted i skogen går skillet mellom krig og fred tvers over en liten bergtopp, så bratt at den er som en festning, og i helgene klyver folk dit opp både fra Norge og Sverige, der kan nordmenn kjøpe varer som ikke finns i Norge, uten å bli forstyrret av en eneste tysk soldat, og noen har grammofon med, andre har en dram, det er ikke lenge før det blir fest på den toppen som kalles Elgklinten."

Denne syvende og siste boken om folket fra Finnskogen starter med andre verdenskrig og femti år frem i tid. Folk flytter fremdeles fra skogen og inn til byene, men også nye folk kommer til, folk som søker skogene og det livet det har å tilby. Turid, som ble unnfanget under krigen, leter også etter sine forfedres torp, torpet hvor hovedhistorien i den første boken, Det vokser et tre på Mostamägg, hadde sitt utspring.

Til toppen

En kjærkommen annerledeshet i samtidslitteraturen
Dagbladet

Andre utgaver

Kaldere mot natten
Bokmål Ebok 2015
Kaldere mot natten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Kaldere mot natten
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser Kaldere mot natten

«En kjærkommen annerledeshet i samtidslitteraturen.»

Dagbladet

Til toppen

Bøker i serien