Karsten og Petra hilser på kongen (Innbundet)

Serie: Karsten og Petra-bøkene 

Forfatter:

Anne G. Holt (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 80
Illustratør: Holt, Anne G.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Karsten og Petra-bøkene
ISBN/EAN: 9788202234515
Kategori: Pekebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Karsten og Petra hilser på kongen

Karsten og Petra være med morfar til Oslo for å feire 17. mai der.

Morfars kjæreste, Esther bor på Tveita og de overnatter hos henne. Siden de skal være i Oslo flere dager blir det også tid til å se seg om i hovedstaden. De får ri på tigeren ved Oslo sentralstasjon og kjøre T-bane. De tar fergen over til Bygdøy hvor de besøker Kon-tiki-museet og Vikingskiphuset.

Dessuten er det en trivelig kafe som heter Rodeløkken i nærheten hvor de kan sitte og spise mens de hygger seg med utsikten. Dagen etter er de i Vigelandsparken og på shopping på Aker brygge. I tillegg besøker de Botanisk hage og Paleontologisk museum hvor det står et skjelett av en diger dinosaur! Ester har ordnet det slik at de får lov til å komme inn for å se på Stortinget også.

De opplever veldig mye og Karsten og Petra lager hver sin minnebok fra Oslo- turen. Barnebarnet til Ester heter Jonas. Han er russ og Karsten og Petra får lov til å gå et stykke i barnetoget sammen med ham. Og oppe ved slottet får de til og med vinket til kongen!

I tillegg til å være en liten Oslo-guide er dette en skikkelig 17. mai-bok. Dessuten får vi vite mye om norsk historie og kulturhistorie. Dette blir formidlet som en samtale mellom Løveungen og Frøken Kanin. Frøken Kanin kan utrolig mye både om norsk historie og 17.mai-feiring.

Dette er en flott gavebok til alle gamle og nye Karsten og Petra-venner. Den er fin for de som bor i Oslo og ikke minst for de som bor andre steder og skal på besøk.

Til toppen

Andre utgaver

Karsten og Petra hilser på kongen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Bøker i serien