Kjære John (Innbundet)

Forfatter:

Ingegerd Wallberg Tronslien (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 304
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dear John
Oversatt av: Tronslien, Ingegerd Wallberg
ISBN/EAN: 9788204140258
Kategori: Romaner
Omtale Kjære John

Brevet begynte med KJÆRE JOHN. Og disse to ordene forandret to liv for evig tid.

Etter å ha møtt Savannah Lynn Curtis innser John Tyree at han er klar til å begynne på et nytt kapittel i livet. Som en rasende opprører hadde han vervet seg i hæren etter high school, rett og slett fordi han ikke visste hva han skulle foreta seg. Og så, en dag han har permisjon, treffer han drømmepiken. Savannah går på college i Nord-Carolina, arbeider i ferien for en veldedig organisasjon og er fullstendig uforberedt på sin lidenskapelige tiltrekning til John.
   Tiltrekningen er gjensidig og utvikler seg raskt til en inderlig kjærlighet som får Savannah til å love å vente på John mens han fullfører resten av tjenesten for sitt land, og John innser at han er klar til å slå seg til ro med den kvinnen som har stjålet hans hjerte.

Ingen av dem kan forutse 11. september det året kommer til å forandre hele verden, og vil tvinge John til å sette alle sine planer og drømmer til side …

Til toppen

Andre utgaver

Kjære John
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Nicholas Sparks:

Utdrag

Jeg stirret ned på ranchen idet kveldsmørket begynner å senke seg. Det er den første kvelden med fullmåne, og for meg betyr det at minnene vil vende tilbake. Det gjør de alltid.
   Og når jeg til slutt ser henne komme ut av huset, kjenner jeg en underlig kilende fornemmelse i ryggraden som jeg aldri før har opplevd. Hun stanser på trappen, og jeg følger vaktsomt med mens hun snur seg og stirrer i min retning. Jeg stivner til helt uten grunn – jeg vet at hun ikke har noen mulighet til å se meg. Fra utkikkspunktet mitt ser jeg på mens Savannah lukker døren stille bak seg. Hun går langsomt ned trappen og vandrer bort til midten av gårdsplassen. Der stanser hun og legger armene i kors, og ser seg over skulderen som for å forsikre seg om at ingen har fulgt etter henne. Endelig ser det ut til at hun slapper av. Hun løfter ansiktet mot månen, og jeg ser hvordan hun lar synet av den synke inn over seg, mens jeg føler den flommen av minner hun har sluppet løs, og jeg har ikke noe høyere ønske enn å la henne få vite at jeg er her. Men i stedet blir jeg værende i ro der jeg er og stirrer opp mot månen, jeg også. Og for en liten stund føles det nesten som om vi er sammen igjen.

Til toppen

Om forfatter Nicholas Sparks

Nicholas Sparks
- en ekte romantiker

Nicholas Sparks er alle kvinners drøm. Han er 46 år og far til fem, men ser ut som rene ungdommen i jeans og T-skjorte over den veltrente kroppen. Du skulle tro det var nok at han er høy, mørk og kjekk. Men, neida, i tillegg er han kjempehyggelig, full av godt humør og med lassevis av gutteaktig sjarm. Dessuten er han verdens mest romantiske mann!

Han vokste opp i en familie med dårlig råd, men med mengder av kjærlighet. På skolen drev han med idrett, men da han skadet seg som 18-åring, la han seg ned og sturet. Til slutt ble moren så lei at hun tok tak i ham og sa: "Du får komme deg opp og gjøre noe!" Nicholas gjespet og utbrøt: "Hva da? Hva kan jeg gjøre?" Moren slo ut med armene og buste ut med det første som falt henne inn: "Skriv en bok, da vel!" Han tok henne på ordet, men den boken han skrev den sommeren ble aldri utgitt. Likevel sådde det et frø i ham, og mange år senere, da han var lykkelig gift, hadde sin egen familie og en godt betalt jobb, klarte han ikke å bli kvitt tanken på å prøve en gang til. Og det er da eventyret starter: Nicholas Sparks, en helt ukjent forfatter, sender et manus til 25 tilfeldig valgte litterære agenter. En av dem gir positiv respons, og over natten håver herr Sparks inn over én million dollar! Og boken med tittelen Dagboken selger, og selger, og selger. Den erobrer bestselgerlister og blir liggende der gjennom hele 1996, og ender opp som kassasuksess også som film. "Det føles helt fantastisk - som en film," erindrer Nicholas Sparks. "Det som skjedde, er slikt alle forfattere drømmer om, håper på og ber om, men som sjelden skjer." Siden har bøker kommet som perler på en snor og gjort ham til en av Amerikas mest populære forfattere.

Hvorfor er kjærlighetshistoriene dine ofte så triste?
Alle gode kjærlighetshistorier har et element av tragedie i seg. Hvordan hadde Romeo og Julie vært med en lykkelig slutt? Tragedier er vanskelig å skrive, men samtidig er det de historiene som gir mest rom for ettertanke.

Hvor mange ganger har du selv opplevde ekte kjærlighet?
To ganger. Jeg hadde en ungdomskjæreste, og hun er nå en av min kones beste venninner. Og så min kone, selvfølgelig. Allerede dagen etter at jeg traff henne for første gang, sa jeg til henne at vi kom til å gifte oss en dag. Hun hadde så vakre øyne, og jeg visste at hun var kvinnen i mitt liv. Hun bare lo og ba meg bestille mer å drikke, men se hvem som fikk rett! Vi har nå vært gift i mer enn 20 lykkelige år.

Hva er det mest romantiske noen har gjort for deg?
Når jeg skal ut å reise alene, pleier min kone å legge små lapper og kort i kofferten min uten at jeg vet det. Så når jeg åpner kofferten og skal pakke ut klærne på et fremmed hotell langt hjemmefra, finner jeg kjærlige ord fra henne. Det er hyggelig! Hun er helt nydelig, og jeg elsker henne.

Hva er det mest romantiske du har gjort?
Min kone hadde tatt med barna på besøk til mine svigerforeldre. De var borte en uke, og det hadde vært fullt kjør hele tiden. På veien hjem var flyet to timer forsinket, og barna ble syke om bord. Det var et lite helvete, og min kone var totalt utslitt. Så da hun kom hjem, tok jeg henne i hånden og leide henne inn på badet der jeg hadde fylt badekaret med varmt vann, tent stearinlys og samlet en stabel blader og magasiner. "Kjære, nå skal du slappe av," sa jeg. "Du skal koble helt av resten av kvelden. Jeg tar meg av barna, gir dem mat og legger dem." Og så gjorde jeg akkurat det.

Du kan lese mer om Nicholas Sparks på hans hjemmeside: www.nicholassparks.com

 

Og dette mener pressen:

"Nicholas Sparks er en stor mester i følelser."
Cosmopilitan

"... får deg til å gråte av glede og sorg."
Daily Mail

"Virkelig rørende, men ikke for sentimental."
Publishers Weekly

"Hvis du liker kjærlighetshistorier, kommer du til å elske denne romanen."
Library Journal

"Sparks vet hvordan man rører ved en lesers hjertestreng."
Chicago Sun-Times


Til toppen