Kjære (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 155
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210054112
Kategori: Romaner
Omtale Kjære
Det er lite som kjennes bedre enn å få bekreftelse på at man ser bra ut, at man er likt. Men hva når de andres granskende blikk tar overhånd?

Med infam humor og sårt alvor beskriver Linnéa Myhre et ungt liv, anno 2014, i blikkenes tid, hvor det er viktigere å bli sett enn å bli hørt. I et tjuetalls brev, henvendt til venner og familie, redaktører og bedrifter, setter hun ord på opplevelsen av kontinuerlig å bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn. «Jeg gruer meg til å få barn», skriver hun.

Men gjennom brevene oppstår også en annen fortelling. For Linnéa har levd med spiseforstyrrelser siden hun var femten, og i 2012 var kroppen hennes nær kollaps. Det har gått to år. Hvordan plukker man opp livet sitt igjen etter å ha vært nær ved å miste alt?

Kjære er en roman om kontroll og tapet av det, det er en roman om å spise på restaurant, om å skrive sitt eget selvmordsbrev, om å tilberede taco, om å få seg kjæreste, om å slippe inn og slippe til, og, til slutt, om å kunne betrakte seg selv med sitt eget blikk.

Til toppen

Andre utgaver

Kjære
Bokmål Ebok 2014
Kjære
Bokmål Heftet 2015
Kjære
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Linnéa Myhre:

Anmeldelser Kjære

«Må være årets kjærlighetsbrev ... smart, svart og morsom»
Mari Nymoen Nilsen, VG

«.... underholdende og sympatisk... Linnéa Myhre er et flott forbilde for unge jenter»
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

«Linnéa Myhre kan skrive. Morsomt, uten tvil, men også klart og sterkt om vanskelige følelser. Her er uventede bilder som gir liv til teksten. God flyt. Åpenbart en tydelig fortellerstemme»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Rå og upolert ... Linnéa Myhres kanskje beste egenskap som forfatter er det gnistrende, ambivalente temperamentet»
Endre Ruset, Romsdals Budstikka

Til toppen