Kjærlighetsbrevet (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Munthe, Hedda
Spilletid: 17:25
Filstørrelse: 627.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Love Letter
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202564780
Omtale Kjærlighetsbrevet

England sørger over den folkekjære skuespilleren Sir James Harris’ død. Den unge journalisten Joanna Haslam skal dekke begravelsen for avisen sin, men i kirken må hun hjelpe en gammel dame som får et illebefinnende. Litt senere mottar hun noen dokumenter fra den gamle damen, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger.

Men hvem er de to elskende og hvilke omstendigheter førte dem sammen? Johannas nysgjerrighet er vekket og hun begynner å grave i saken. Dette skal vise seg å bli svært farlig, ikke bare for henne selv. Samtidig skjer det noe som får hennes eget hjerte til å banke fortere. Marcus Harris, barnebarnet til James Harris, er nemlig like sjarmerende som han er mystisk…

Samme dag som den kjente skuespilleren avgikk ved døden, forsvant også de berømte ravnene som har våket over Tower of London og den engelske kongefamilien i hundrevis av år. Legenden sier at dette er et varsel om monarkiets undergang.

Til toppen

Andre utgaver

Kjærlighetsbrevet
Bokmål Innbundet 2017
Kjærlighetsbrevet
Bokmål Ebok 2017
Kjærlighetsbrevet
Bokmål Lydbok-CD 2017
Kjærlighetsbrevet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Kjærlighetsbrevet
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Lucinda Riley:

Intervju

Kontroversiell kjærlighet

 

Lucinda Riley inntar nå den norske bestselgerlisten med romanen Kjærlighetsbrevet. En romantisk og spennende roman om kontroversiell kjærlighet – og med det britiske monarkiet som viktig ingrediens.

 

Hun er kjent for romaner som Orkideens hemmelighetLavendelhagen og De syv søstre. Alle har gjort suksess verden over de siste sju årene. Her i Norge har det i halvannet år konstant ligget minst én Lucinda Riley-bok på bestselgerlisten. 
Kjærlighetsbrevet er annerledes enn de andre bøkene mine i den forstand at det er en romantisk thriller som inneholder en stor hemmelighet om den britiske kongefamilien, sier Riley. Om boken bygger på virkelige hendelser? Forfatteren smiler lurt og vil ikke røpe for mye om det. Men hun legger til at dette er en roman med litt mer erotikk og flere døde kropper enn leserne hennes er vant til. 

Skuespillermiljøet i London 

Boken åpner med at den store teaterlegenden Sir James Harris dør. Begge hans barnebarn, Zoe og Marcus, holder på å bygge seg opp karrierer innen film og teater. Dette er et miljø Lucinda Riley selv kjenner godt til. Hun er utdannet innen dans og drama, og fra hun var 16 til 21 år jobbet hun som skuespiller i London, i likhet med sin mor og mormor. 
– Det ligger i blodet mitt. På den tiden jeg var ung skuespiller, møtte jeg mange fascinerende personligheter. Skuespillere er spesielle, for de har ofte et ansikt utad som er veldig forskjellig fra det mennesket som befinner seg bak masken, sier Lucinda. Men selv trakter hun ikke etter berømmelse. Hun er mer opptatt av å verne om privatlivet og familien. – Jeg har sett hvordan berømmelse kan påvirke mennesker, og det skremmer meg, sier hun.

Elsker sine norske lesere

– Nå gleder jeg meg til å lansere Kjærlighetsbrevet i Norge, som det første landet den utgis i. Boken har faktisk verdenslansering i Norge! sier Lucinda Riley entusiastisk. Norge er et av hennes desiderte favorittland. Hun har vært her mye, mest i Oslo, Bergen og Fredrikstad, og elsker fjordene og fjellene på Vestlandet. Målet er å ta Hurtigruten langs kysten når hun får tid. Norge var det første landet som inviterte henne på bokturné for mange år siden. Ingen kjente til henne på den tiden, og fra da av har hun vært helt fortapt i Norge og sine norske lesere.

Mor til fire – stemor til tre

Lucinda er egentlig født og oppvokst i Irland. Hun skrev sin første roman som 22-åring, da under navnet Lucinda Edmonds.
– Etter de første ugivelsene fødte jeg tre barn, oppdro dem og skrev for min egen skyld. Nå er jeg mor til fire og stemor til tre. Da Orkideens hemmelighet slo gjennom i 2010, hadde jeg byttet ut pikenavnet Edmonds og tatt min ektemanns etternavn, Riley. Jeg fikk napp i et forlag, og forlaget fikk en storfisk på kroken, for Orkideen ble mitt store gjennombrudd, sier en stolt Lucinda Riley.

Fast gjest på bestselgerlistene

Hun og mannen pendler nå mellom eiendommene i Norfolk og Frankrike, og Lucinda elsker å sitte foran tastaturet. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk, har solgt i mer enn ti millioner på verdensbasis og ligget på bestselgerlistene til Sunday Times og New York Times. Norske lesere har kjøpt over 800.000 Riley-romaner!

Bernt Roald Nilsen

Til toppen