Klokker (Innbundet)

Historien om de største merkene og mest ikoniske armbåndsurene

Forfatter:

Kaja Kvernbakken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: URE
Oversatt av: Kvernbakken, Kaja
ISBN/EAN: 9788202795726
Kategori: Design
Omtale Klokker

I Klokker presenterer danske Christian Martinez armbåndsurets fascinerende historie gjennom fortellingen om klodens mest kjente klokkefabrikanter. Hele 400 sider, rikt illustrert med en lang rekke ikoniske bilder. Kjente folk og situasjoner som også viser et ikke hvilket som helst urverk. Som på bokens omslag: Paul Newman med sin berømte Rolex Daytona som ble solgt på auksjon i 2017 for nærmere 18 millioner dollar – en av de høyeste prisene som noensinne er gitt for et armbåndsur. Alle de kjente klokkemerkene er med: Breitling, Cartier, Casio, Seiko, Patek Philippe, Rolex og TAG Heuer for å nevne noen av bokens 23 klokkefabrikanter. Men forfatteren vier også plass til mindre kjente, men unike urmakere, inkludert noen danske.

Klokker tar oss med på en reise inn i urverkets minste deler, men også ned i havdypet og ut i verdensrommet. For armbåndsur er mer enn gjenstander vi holder styr på tiden med eller smykker oss med. De er vitnesbyrd om det 20. århundrets teknologiske og kulturelle utvikling. Klokker inneholder alt du vil vite om nettopp klokker. Boken beskriver kvartsur, mekaniske ur, vintage-ur og moderne ur i tillegg til verdenshistoriens banebrytende urmakere, skjellsettende begivenheter og de mest legendariske urene.

Klokker er en perfekt gavebok. Men på ingen måte kun for klokkesamlere eller de med over middels interesse for klokker. Den representerer et stykke kulturhistorie med mange spennende nedslagsfelt og er både underholdende og lærerik. Og som Politiken påpeker, godt skrevet. Da boken kom ut i Danmark, skrev avisen: «Christian Martinez skriver så godt, at man nærmest suser gjennom sidene.»

Til toppen