Kongen som ble sjørøver (Innbundet)

Erik av Pommern 1382-1459

Forfatter:

Ingjerd Hansen Juvik (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 110
Illustratør: Juvik, Ingjerd Hansen
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281045682
Kategori: Faktabøker
Alder: 9 - 12
Omtale Kongen som ble sjørøver
Visste du at Norge har hatt en konge som faktisk fikk sparken og ble sjørøver? Erik av Pommern levde i en dramatisk tid og hans livshistorie er som et eventyr. Som barn ble han adoptert av den mektige dronning Margrete. Hun samlet Norge, Sverige og Danmark til Kalmarunionen og fikk Erik kronet til konge. I flere tiår hersket han over Europas største rike før folk gjorde opprør og han måtte gi fra seg tronen. Da slo han seg ned på Gotland og ble sjørøver.

Dette er en historie fra seinmiddelalderen, tida prinsesser med gullkroner bodde i borger med høye tårn, riddere i rustning sloss mot opprørske bønder og sjørøvere herjet i nordiske farvann. Norske historiebøker har ofte hoppet ganske raskt over seinmiddelalderen, fordi det var da landet mistet selvstendigheten og kom inn i union med Danmark. Dermed har både barn og voksne gått glipp av en usedvanlig spennende del av historien. Men nå finnes det en bok som kan rette på det.

"Kongen som ble sjørøver. Erik av Pommern 1382-1459" passer for nysgjerrige mennesker fra ca. 10 år og oppover. Den er skrevet av historiker, lærer og sakprosaforfatter Synnøve Veinan Hellerud og illustrert av billedkunstner Ingjerd Hansen Juvik.

Til toppen