Kongen (Innbundet)

Haakon & Maud VIII

Serie: Haakon & Maud 8

Forfatter:

Medrivende kongeportrett

Haakon & Maud, Bind VIII tar for seg tiden fra annen verdenskrigs slutt til kongens død i 1957. Bindet inneholder også et tilbakeblikk på den største kongsgjerning i nyere norsk historie – et liv og et verk som formet vårt blikk på det moderne monarki.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202555559
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Kongen

Medrivende kongeportrett – og et unikt stykke norgeshistorie

Kongen er det åttende og siste bindet i Tor Bomann-Larsens monumentale biografi over kong Haakon den VII og hans tid. Hele det prisbelønte verket om Haakon og Maud blir nå TV-serie.

Kongen tar for seg tiden fra annen verdenskrigs slutt til kongens død i 1957. Dette var Arbeiderpartiets store epoke i norsk historie, med et kongelig overhode med overraskende stor forståelse for den sosialdemokratiske grunntanke, og et nært forhold til statsminister Einar Gerhardsen. Kongefamilien var også preget av å miste kronprinsesse Märtha i 1954.

 

Til toppen

Bomann-Larsen har gjort et enestående arbeid og hentet sitt materiale både fra norske og utenlandske arkiver. Ikke minst har tilgangen til kongens dagbøker gitt et unikt innsyn i hans personlige tanker og meninger. [...] Det har vært en fryd å ta seg gjennom også denne boka. Med imponerende kunnskap og evne til å trekke tildels overraskende linjer, har Bomann-Larsen i sin særegne stil gitt oss mye ny kunnskap og store lesegleder.
Siri Wahl-Olsen, Adresseavisen

Andre utgaver

Kongen
Bokmål Ebok 2019
Kongen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Kongen
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Bøker i serien