Krigens skjønnhet og sorg (Innbundet)

Første verdenskrig i 213 korte kapitler

Forfatter:

Per Qvale (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 584
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stridens skönhet och sorg. Första världskriget i 212 korta kapitel
Oversatt av: Qvale, Per
ISBN/EAN: 9788202308025
Kategori: Historie
Omtale Krigens skjønnhet og sorg

Krigens skjønnhet og sorg

Første verdenskrig regnes av mange historikere som den mest rystende hendelse som har rammet vårt kontinent siden Romerrikets fall. I Krigens skjønnhet og sorg oppleves marerittet på nært hold.

Peter Englund er en av vår tids fremste historiske forfattere og skildrer i denne boken krigens brutale vanvidd gjennom enkeltmenneskets perspektiv. Vi følger nitten personer som opplevde krigen på forskjellig måte. De aller fleste er unge, bare rundt tyve år gamle. Alle er virkelige personer, alle ukjente eller glemte. Blant annet møter vi en nordmann som deltok frivillig i den tyske hæren, en tysk skolejente som vokste opp med krigen, en belgisk kamppilot og en amerikansk feltkirurg. Boken bygger på deres etterlatte materialer: brev, dagbøker, memoarer. Dette er historie formidlet på en ny måte, det er historie av en type du aldri før har lest.


Til toppen

Andre utgaver

Krigens skjønnhet og sorg
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av Peter Englund:

Om forfatter Peter Englund

Peter Englund (f. 1957) er historiker og forfatter. Han har skrevet en rekke populærvitenskapelige historiebøker og flere av hans essaysamlinger finnes på norsk. Siden 2009 har han ledet Svenska Akademien.

Til toppen