Kunstarbeid (Innbundet)

intervjuer

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 234
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245022698
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Kunstarbeid
Hvordan blir kunst til? Ingvill Henmo og Ika Kaminka har intervjuet et utvalg av våre fremste samtidskunstnere om arbeidet og livet som kunstner.
Vi får innblikk i hvordan en vanlig dag på jobben forløper, og hva som kjennetegner fremgangsmåten med ulike materialer og innenfor forskjellige sjangrer. Eksemplene spenner fra maleri til performance og konseptkunst. Hvordan vet man om en idé er god? Hva gjør man når man står fast?
Kunstnerne forteller om hva kunsten er for dem, hvilken tilfredsstillelse det gir å skape noe nytt, og hva man må forsake for å kunne gjøre det. Utenfra kan kunstarbeid se ut til å handle om frihet, mot og risikovilje. Sett innenfra handler det også om en form for nødvendighet.

INGVILL HENMO er utdannet billedkunstner og litteraturviter. Hun var redaktør i Billedkunst i perioden 2001 til 2012, og var i flere år kunstkritiker i Klassekampen og Morgenbladet. Henmo er nå frilansskribent.
IKA KAMINKA er utdannet kunsthistoriker. Hun er tidligere kunstkritiker og jobber i dag som oversetter av japansk litteratur og engelske kunsttekster. Kaminka er for tiden leder av Norsk Oversetterforening.
Vanessa Baird Book & Hedén Hanne Borchgrevink Matias Faldbakken Per Formo Jan Groth Else Marie Hagen Marianne Heier Annette Kierulf Caroline Kierulf Kurt Johannessen Beate Petersen Leonard Rickhard Kari Steihaug Snorre Ytterstad

Til toppen

Flere bøker av Ingvill Henmo og Ika Kaminka: