Kunsten å forsones (Innbundet)

tidsvitne på tre kontinenter

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 215
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256028528
Kategori: Historie
Omtale Kunsten å forsones
Denne boken vil styrke troen på at vanlige mennesker kan lage historie. Det er ikke bare forbeholdt noen få med mye makt og mye penger. Leserne møter en ung nordmann som i 1947 forsones med sin familie og med Tyskland. De møter også tyske gruvearbeidere, japanske bønder, hutu- og tutsi-studenter i Burundi, europeiske indu.stri..ledere og en norsk imam.

Boken tegner nærbilder av tyskernes kamp med ruinhauger og håp.løshet etter krigen, av japanernes gruppementalitet og det vanskelige forholdet til Kina, av frigjøringskampen i deler av Afrika og europeernes ansvar. Den skildrer forsøket på å løse en handelskonflikt mellom Japan og Vesten, og munner ut i spørsmålet om Europas rolle i det globale samfunnet som nå vokser frem.

En enkel livsfilosofi ligger i bunnen: Den som vil endre verden, må begynne med seg selv - men ikke stoppe der. Kunsten å forsones er like uunnværlig på det internasjonale plan som på det sosiale og personlige. Leseren bys ikke patentløsninger, men stimuleres til å eksperimentere selv.

Til toppen

Andre utgaver

Kunsten å forsones
Bokmål Innbundet 2014

Flere bøker av Jens Jonathan Wilhelmsen: