Laks og laksefiske på Sørlandet (Innbundet)

Historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 308
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202765583
Fag: Historie, religion og filosofi
Nivå: Akademisk
Omtale Laks og laksefiske på Sørlandet

Laks og laksefiske på Sørlandet er historien om hvordan det har vært mulig å gjenskape Sørlandet som laksedestinasjon. Etter mange tiår med forsuring av vann og vassdrag, har målrettet og omfattende vassdragskalking ført til at laksen er tilbake i elvene som i sin tid var berømt for sin lakserikdom. I miljøvernhistorisk perspektiv er dette en av få virkelige gladsaker. Den viser at det nytter å snu en negativ utvikling og reparere skader vi mennesker har påført naturen og økosystemene.

Sterke laksebestander i elvene på Sørlandet er viktig, og økende interesse for laksefiske i landsdelen viser at investeringene i elvene betaler seg gjennom ringvirkninger som også bidrar til viktig verdiskaping på Sørlandet.

I denne boka presenterer forfatterne 10 elver med stor lokalkunnskap, og gjennom tekst, foto og kart inspirerer boka sportsfiskerne til å sette kursen mot Sørlandet og laksefiske i sørlandske lakseelver. For laksefiskere har Sørlandet seilt opp som en ny, attraktiv destinasjon, og Mandalselva er ofte på topp ti-lista over norske lakseelver. Samtidig formidler forfatterne den gode historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst – en historie som vekker internasjonal oppmerksomhet.

Til toppen

Flere bøker av Øivind Berg, Tormod Haraldstad og Ørnulf Haraldstad:

Du vil kanskje også like

  • Laks

    Historien om en fantastisk fisk og tre litt under middels fiskesesonger

    Innbundet