Levende begravd (Innbundet)

Gruvedramaet i Chile

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: THE 33 – The Miraculous Survival and Dramatic Rescue of the Chilean Miners
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202352042
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Levende begravd

Da det siste helikoptret fløy av gårde til sykehuset i Copiapó, stirret Pedro Gallo opp på den stjerneklare ørkenhimmelen. Tusener av stjerner blinket. Et øyeblikk virket det som om himmelen hadde kommet nærmere. «De har etterlatt seg en varig og vakker historie her», tenkte han.

Den 5. august, i en avsidesliggende ørken i Chile, befant plutselig 33 gruvearbeidere seg innesperret i et glohett, fuktig mørke 700 meter under bakken. Uten å vite om noen lette etter dem, og med minimalt med mat og kun sølevann å drikke, stod de nå på randen av livet. Over dem startet en desperat redningsaksjon som forente hjerner og hjerter over hele verden.

Jonathan Franklin var den eneste avisjournalisten som fikk komme bak politisperringene. Mens dramaet utspilte seg under og over bakken, intervjuet han familier og pårørende, psykologer og ingeniører, og alle andre som arbeidet tett på redningsaksjonen. Gjennom en provisorisk telefonlinje ned i gruven, pratet han også jevnlig med de 33 mennene som satt fanget der nede.

Levende begravd er en bok om frykt og felleskap – om kjærlighet, utroskap og kampen mot klokken. Og om aldri å miste håpet.

Til toppen