Litteraturen tar oss bak nyhetsoverskriftene og lar oss møte enkeltmennesket. Er det i den pågående konflikten mellom Israel og Palestina mulig å tenke seg litteraturen nettopp som et sted hvor man kan møtes og lære hverandre å kjenne?
Runo Isaksen har intervjuet 15 israelske og palestinske forfattere. Det handler om identitet - hva vil det si å være jøde eller palestiner - og om hvordan litteraturen er med på å forme en nasjonal selvforståelse. Holocaust og livet i eksil er erfaringer som preger forfatterne og deres litteratur.
Litteratur i krig gir en unik mulighet til å forstå den aktuelle situasjonen i Midtøsten, og kommer med interessante perspektiver på den universelle debatten om litteraturens betydning og forfatterens ansvar. Kjente forfattere som Mahmoud Darwish, Izzat Ghazzawi, David Grossman, Etgar Keret og Amos Oz snakker om litteratur, historie og politikk - og forteller om sine håp for fremtiden.
Runo Isaksen (f. 1968) er bosatt på Sotra utenfor Bergen. Han har gitt ut fire romaner og har skrevet en rekke intervjuer, artikler og anmeldelser som har stått på trykk i norske aviser og tidsskrifter.