Lun mønsterstrikk (Innbundet)

Votter Sokker Luer Halser og noen gensere

Forfatter:

Kaja Kvernbakken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sticka varmt och mönstrat
Oversatt av: Kvernbakken, Kaja
ISBN/EAN: 9788202623838
Kategori: Håndarbeid
Omtale Lun mønsterstrikk

Strikk i nordiske farger og mønstre

Foretrekker du kvalitet og harmoni – da er dette boka for deg. Vi har latt oss sjarmere av boka med delikate plagg i godt garn, og velprøvde og brukervennlige strikkeoppskrifter fra Gotland. Forfatteren av Lun mønsterstrikk bor der, og hun har latt seg inspirere av hele øya, både i fargenyanser og mønstre. Hva kan vel svenskene tilby oss nordmenn innen strikking? Vel, dette er en samling mønstre og fargekombinasjoner som vil glede ditt kreative hjerte.

Deilige og lune plagg som du vil elske å bruke!

I boka er det over 20 oppskrifter i varm ull, som både er morsomme å strikke og behagelige å gå med. Det er oppskrifter med glattstrikk, rillestrikk og flerfarget strikk. Lekre gensere i vakre fargekombinasjoner, flotte votter og sokker som det er en fryd å vise frem, og elegante halser. Alle plaggene er mønstret, og fargene er inspirert av vår rike mønstertradisjon og storslåtte natur. Du finner en fin oversikt over garnet hun har brukt og hva det kan erstattes med. Flere av garntypene hun sverger til, er til og med farget garn fra norske garnprodusenter; Hillesvåg og Hoelfeltd Lund i Grimstad.

Votter

Sokker

Pulsvarmere

Gensere til dame fra str. S–XXXL

Genser til barn i str. 3–8 år

Luer

Halser

 

Erika Åberg deler av sin kjærlighet til og kunnskap om strikking, garn og teknikker, form og farge. Det finnes prosjekter for alle i boka – både viderekomne og nybegynnere, for den som vil strikke noe raskt og for den som synes at strikkeprosjektet gjerne kan ta litt tid. Du får dessuten vite mer om hvordan du velger riktig garn og steller plaggene dine, slik at du kan ha dem lenge.

Til toppen

Om forfatter Erika Åberg

Erika Åberg deler av sin kjærlighet til og kunnskap om strikking, garn og teknikker, form og farge. Det finnes prosjekter for alle i boka – både viderekomne og nybegynnere, for den som vil strikke noe raskt og for den som synes at strikkeprosjektet gjerne kan ta litt tid. Du får dessuten vite mer om hvordan du velger riktig garn og steller plaggene dine, slik at du kan ha dem lenge.

Til toppen