Lys, lykter og lysestaker (Innbundet)

44 kreative prosjekter

Forfatter:

og

May Britt Bjella Zamori (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ljus, lyktor & ljusstakar
Oversatt av: Zamori, May Britt Bjella
ISBN/EAN: 9788202766818
Kategori: Håndarbeid
Omtale Lys, lykter og lysestaker

Vi går mot lysere tider!

Hvorfor kjøpe ferdige lys, lykter og lysestaker når du kan lage dine egne? Her er 44 kreative og enkle prosjekter.

I boka lærer du å lage lys fra bunnen av, og du kan glede deg over de populære vridde eller flettede lys, duftlys og fargede lys. Du får også tips til hvordan du kan sette personlig preg på ferdigkjøpte lys og hvordan du forvandler loppemarkedfunn, kobberrør, grener og mye annet til lekre lykter og lysestaker.


Lys opp med kreative prosjekter
Hvem liker ikke lys, lykter og lysestaker? Det er ofte lys på bordet eller i vinduskarmen som gjør det lille ekstra. 

Det første kapittelet i boka tar for seg hvordan du kan lage dine egne lys fra bunnen av. Her finner du andre metoder enn ved tradisjonell lysstøping, som å smelte ferdig lysmasse eller rester av lysstumper som du har hjemme. Alternativt kan du pynte ferdigkjøpte lys for å gjøre dem mer personlige.

I kapittel to finner du mange forskjellige lykter til ulike årstider. Her er en heklet lykt og lykter av betong, gresskar, pepperkakedeig og makramé. Og selvsagt en av snø og is! Selv om forskjellen mellom en lykt og en lysestake noen ganger kan være hårfin, har vi her tenkt at en lykt har sidekanter og er noe man kan senke et lys ned i.

Boka avsluttes med et kapittel om lysestaker. Her får du oppskrifter og tips til hvordan du kan designe og lage dine egne staker av forskjellige materialer og ting, som kobberrør, betong og nedfalne grener som du kan ta med deg fra skogen.

Til toppen

Flere bøker av Sania Hedengren og Susanna Zacke: