Matematikk 9 frå Cappelen Damm Grunnbok (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 327
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202561338
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Matematikk
Nivå: 9. trinn
Komponent: Grunnbok
Omtale Matematikk 9 frå Cappelen Damm Grunnbok

Matematikk 9 Grunnbok består av følgende kapitler:

1. Statistikk

2. Plangeometri

3. Romgeometri

4. Sannsynlighet

Grunnboka har en rolig progresjon med kortfattet tekst og enkelt språk, slik at den skal passe best mulig for alle elever. Hvert delemne starter med en problemstilling for å mobilisere førkunnskaper og matematisk refleksjon hos elevene. Gjennom hele boka er det åpne diskusjonsoppgaver som legger til rette for gode matematiske dialoger i klasserommet.

Her finner du rikelig med oppgaver knyttet tett mot teori og eksempler. Flere av oppgavene er differensiert i tre nivå. Her er det lagt til rette for at alle elever skal oppleve mestring, samtidig som de får muligheten til å utfordre seg selv.

Boka har fire sammensatte oppgavesett knyttet til tverrfaglige tema. Oppgavesettene legger til rette for varierte arbeidsmåter og anvendelse av matematiske ferdigheter. Det er også fire nivådifferensierte oppgavesett for underveisvurdering. Disse gir elevene et godt verktøy for å vurdere egne ferdigheter.

Programmering kommer som et eget hefte i Digital lærerressurs. Siden dette innholdet vil måtte oppdateres med jevne mellomrom, er det ikke hensiktsmessig å legge det i grunnbøkene.

Til toppen