Med rullestol i grønnsaksheisen (Innbundet)

om håp og optimisme i en tid av tap og sårbarhet

Forfatter:

Robert Källgren (Illustratør) Ann Høydalsnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 141
Illustratør: Källgren, Robert
Forlag: Exlibris media
Språk: Bokmål
Originaltittel: Med rullstol i grönsakshissen
Oversatt av: Høydalsnes, Ann
ISBN/EAN: 9788281736368
Kategori: Familie og helse
Omtale Med rullestol i grønnsaksheisen
Denne boka handler om Marie Hav Lundkvists reise - fra å være en aktiv gående forretningskvinne til å bli rullende og sterkt funksjonsnedsatt - der hun møter et samfunn og et helsevesen som ikke noen av oss "friske" kan forestille oss.
Siden 2010 har Marie gradvis mistet muskelkraften i bein, armer, hender og delvis i rygg og nakke. Hun er i dag også sterkt hørselssvekket, og evnen til å lese og skrive som før er likeledes påvirket.

Til tross for en total endring av livssituasjon på bare noen få har Marie beholdt en utrolig sterk livskraft. At hun ikke gir opp og har evnen til å vende denne livsødeleggende situasjonen til å finne positive løsninger og betrakte tilværelsen med en stor porsjon humor, kommer vi lesere snart til å få se eksempler på.
Med illustratøren Rober Källgrens herlige, innlevelsesrike tegninger som selskap tar Marie oss med på sin reise og sine møter med samfunnet og helsevesenet, alt med et glimt i øyet. Det er ikke mulig å se bort fra alvoret, men Maries evne til å gjenfortelle sine erfaringer fører både til latter og ettertanke på en måte som berører.

Denne boka vekker tanker hos oss alle, og Marie gir oss et innblikk i samfunnets og helsevesenets ofte manglende evne til å møte et menneske i en tid av tap og sårbarhet.
Marie har "Håp og optimisme" som motto og kaller seg "Håptimisten".

Til toppen