Med ryggen mot verden - fremdeles (Innbundet)

Portretter fra Serbia

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 281
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202239855
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Med ryggen mot verden - fremdeles

Nye sterke fortellinger fra Åsne Seierstad

Bojana var truet på livet. Ljubisa jobbet for regimet som kom med truslene. Ana lette etter helter fra fortiden, mens Mira prøvde å skjule at mannen var dømt for krigsforbrytelser. Åsne Seierstad møtte dem da hun bodde i Serbia for fire år siden. Nå har hun dratt tilbake og truffet dem igjen - for historiene deres er langt fra slutt.

Seierstad har oppsøkt personene hun skildret i debutboka Med ryggen mot verden fra 2000, og ført historiene deres frem til i år. I denne nye utgaven av debutboka får du ikke bare begynnelsen av beretningen om disse fascinerende menneskenes skjebner, men også den dramatiske fortsettelsen. Mye har endret seg. Taperne har blitt vinnere, og vinnerne tapere. En av dem forbereder seg på dø, en annen har mistet bestevennen og en tredje sitter i fengsel.
Seierstad befinner seg - som alltid - i begivenhetenes sentrum, og hun har en imponerende evne til å komme tett innpå mennesker som berøres direkte av de dramatiske hendelsene i det turbulente, krigsherjede landet. Seierstad tegner et rikt og nyansert bilde gjennom 14 portretter av mennesker som representerer ulike sider av nasjonen. Her møter du nasjonalister, svartebørshandlere, prester og rockestjerner.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Åsne Seierstad: