Mer enn en klubb (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202761103
Kategori: Faktabøker og Ungdomsbøker
Alder: 9 - 14
Omtale Mer enn en klubb

Mer enn en klubb er en bok om elleve klubber som på hver sin måte er mer enn en fotballklubb, men også betyr noe for byen de ligger i eller for samfunnet rundt seg. Forfatter Peder Samdal skriver blant annet om FC Barcelona og hvordan fotballklubben der har betydning for Katalonias identitet og frigjøringskamp, han forteller om hvordan fotballklubben Odd i Skien har vært en foregangsklubb for miljøengasjement i Fotball-Norge, han forteller om hvordan det har vært for supporterne til Red Bull Salzburg å se på at et kommersielt firma har kjøpt og gitt deres elskede fotballklubb nytt navn.

Samdals nysgjerrighet og kunnskap smitter over på leseren, og boken berører flere store tema, som opprør, pengemakt, politikk og ikke minst kjærlighet til fotballen.

Disse klubbene har fått hvert sitt kapittel i boka: Al-Ahly, Lyon, Celtic, Paris St. Germain, Borussia Dortmund, Liverpool, Red Bull FC, Boca Juniors, Odd, FC Barcelona, Vålerenga. De knyttes til temaer som miljøkamp, sportvasking, antirasisme, mafia og politikk.

Mer enn en klubb er en lettlest bok for fotballinteresserte barn og unge fra 10 år og oppover, og er en bok som også vil kunne leses med interesse av voksne fotballsupportere. Den bruker fotografier, faktabokser og grafiske elementer for å gjøre fremstillingen levende og leservennlig

Til toppen

Andre utgaver

Mer enn en klubb
Bokmål Ebok 2022
Mer enn en klubb
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022