Min far sektlederen av Rachel Jeffs (Ebok)
Ebok

Min far sektlederen (Ebok)

en sann historie

Forfatter:

Stine Langtangen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.67 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Lind & Co
Språk: Bokmål
Originaltittel: Breaking free
Oversatt av: Langtangen, Stine
ISBN/EAN: 9789180523028
Kategori: Lydbok , Biografier og memoarer og Biografier og memoarer
Omtale Min far sektlederen
I denne hjerteskjærende fortellingen om å overleve tar datteren til den selvutnevnte profeten av FLDS kirken, Warren Jeffs, oss med dypt inn i den hemmelighetsfulle polygamist Mormonsekten drevet av familien hennes, og hvordan hun kom seg unna.

Født inn i The Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, ble Rachel Jeffs oppdratt i en streng patrialikalsk kultur definert av underordnede søsterkoner og menn som de må adlyde. Den med mest makt og som var mest fryktinngytende i hele den radikale sektgrenen av Mormonerkirken, var lederen, Warren Jeffs - Rachels far.

Jeffs levde utenfor den vanlige Mormonerkirken og statlige lover, og arrangerte ekteskap for mindreårige jenter og middelaldrende og eldre medlemmer av sekten. I 2006 ble han kjent internasjonalt da FBI satte ham på sin 10 Most Wanted liste. Til tross for at han nå sitter inne på livstid for seksuelt misbruk av barn, er Jeffs jerngrep om kirken fortsatt sterkt og påbudene til hans følgere i økende grad restriktive og merkelige.

I denne boken bryter Rachel tausheten og avslører forhold i sekten og viser åpent og ærlig hvordan livet med Warren Jeffs var, og forteller om alle årene med fysisk og følelsesmessig mishandling. Hun ble seksuelt misbrukt, tvunget inn i et arrangert, polygamt ekteskap og ble låst inne i «Skjulte Hus» som straff for mente overtredelser, samt at hun ble adskilt fra barna sine. Rachel, Jeffs eldste datter med sin andre kone i en rekke på over femti koner, tok mot til seg og forlot kirken i 2015. Men Min far sektlederen er ikke bare hennes historie - Rachels historie kaster lys over de i familien hennes og talløse andre som fremdeles er fanget i den merkelige verdenen hun la bak seg.

Rachel Jeffs vokste opp i The Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, den polygame Mormonersekten, men unnslapp sekten i 2015. Rachel bor nå i Idaho med sine fem barn og to hunder.

Til toppen

Andre utgaver

Min far sektlederen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022