Min italienske bestemors kjøkken (Innbundet)
Forfatter:
Forfatter: | Mariangela Di Fiore |
Innbinding: | Innbundet |
Utgivelsesår: | 2014 |
Antall sider: | 240 |
Forlag: | Cappelen Damm |
Språk: | Bokmål |
ISBN/EAN: | 9788202441395 |
Forfatter: | Mariangela Di Fiore |
Innbinding: | Innbundet |
Utgivelsesår: | 2014 |
Antall sider: | 240 |
Forlag: | Cappelen Damm |
Språk: | Bokmål |
ISBN/EAN: | 9788202441395 |
Forfatteren Mariangela di Fiore er halvt norsk og halvt italiensk og tilbragte alle somrene hos bestemor og bestefar i Napoli. Her forteller hun historier fra sin barndom, om alle feriene hos besteforeldrene og familien i Napoli, samt fra perioder hun har bodd der. Det er mange matminner, og det er særlig hennes bestemor (nonna) som blir beskrevet og vi får oppskriftene på hennes retter.
Matoppskriftene kombineres med gode historier fra området. Vi får høre om fersk fisk som holdes sprellende i badekaret helt frem til den tilberedes, luktene fra gryter og supper som putret på komfyren hele dagen, helgenfeiring i byen eller historien om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested på grunn av innkjøp av dyr fisk på markedet.
Boken deles inn etter temaer, der hvert tema har sin historie og så følger rettene innenfor hvert tema. Noen eksempler:
Napoli har et vidunderlig klima, vakkert landskap og vakre øyer. Mange nordmenn har vært her på ferie og vil lage italiensk mat på eget kjøkken hele året. Historiene er veldig godt skrevet, morsomt og sjarmerende. Kjenn smakene og luktene fra Napoli og lag autentisk italiensk mat, krydret med gode historier fra området. Sjarmerende food memoir, bugnende sør-italiensk mat og gode historier fra kjent og sympatisk forfatter. Gode oppskrifter på hjemmelaget ekte italiensk mat.
masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkkenKaroline Flåm, VG
«Dette er en nostalgisk og nesten rørende kokebok. Di Fiore byr rikt på sin personlige historie og sine barndoms minner fra et fargerikt Napoli. Som leser kan du nesten kjenne sjø- og råvarelukten springe ut av oppskriftene. Her finner du både kjente klassikere, men også en rekke spennende retter som trolig er ukjente for de fleste av oss. Hva med krabbepasta, skjærsildsegg eller «horepasta»? Innholdsfortegnelsen kunne vært langt mer brukervennlig (supper, desserter, salater osv. i stedet for «en dag på stranden», «nonnens avskjedsmeny» og lignende). Men her er masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken.»
Karoline Flåm, VG