Mofongo (Lydbok-CD)

Forfatter:

Kirsti Øvergaard (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Armand, Gisken
Spilletid: 10:42
Antall enheter: 9
Forlag: Juritzen forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mofongo
Oversatt av: Øvergaard, Kirsti
ISBN/EAN: 9788282050784
Omtale Mofongo

Magisk og mesterlig

Møt Abuela Lola fra Puerto Rico og barnebarnet Sebastian. Sammen lager de Mofongo, en fantastisk puertorikansk matrett med magisk virkning. Et måltid tilberedt med kjærlighet og historiefortelling, som skal redde en hel familie i ferd med å gå i oppløsning ...

Vesle Sebastian har møtt flere vanskeligheter i løpet av sitt unge liv enn folk flest. Ikke nok med at foreldrene står midt i en skilsmisse og at det har begynt en ny gutt i klassen som mobber og plager ham, han er også født med en alvorlig hjertefeil. Hvis han anstrenger seg for mye, kan han dø. Redningen hans i den tunge hverdagen er ettermiddagene han tilbringer hos den snille og kjærlige bestemoren. Hun er en lettere glemsk gammel dame som har avfunnet seg med det velmenende pålegget fra familien om aldri å ha levende lys eller lage mat på egen hånd, og hun spiser trofast den vasne middagen fra eldresenteret uten å klage. Så en dag inntreffer katastrofen. Da Sebastian kommer til bestemoren, finner han henne livløs på gulvet. Hun har fått hjerneslag og legene vet ikke om hun noen gang vil våkne igjen.

Mirakelet
Da bestemoren slår øynene opp flere dager senere, er det nesten som ved et mirakel. Men Sebastian kjenner henne ikke igjen. Hun oppfører seg som en ny person. Ikke før har hun kommet hjem fra sykehuset, før hun farger håret sitt ildrødt, kaster alle forbud på båten og fyller huset med levende lys, og setter i gang med å lage de mest eksotiske retter fra hjemlandet Puerto Rico. Bestemoren lar kniven danse bortover fjøla mens hun hakker hvitløk og paprika i små biter og freser blandingen i varm, gyllen olivenolje. Mens grytene putrer og det lille huset fylles av de herligste dufter, begynner ringvirkningene fra forvandlingen hennes langsomt også å forvandle folk rundt henne. Kan minnene om familiens røtter som finnes gjemt i hjertene deres redde dem alle?

Til toppen

Andre utgaver

Mofongo
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Mofongo
Bokmål Lydbok MP3-CD 2010
Mofongo
Bokmål Ebok 2013