Moillkos i mørketida (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 239
Forlag: Utenfor allfarvei
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293688112
Kategori: Mat og drikke
Omtale Moillkos i mørketida
Moillkos i mørketida er Camilla Johansens etterlengtede oppfølger til Djævelsk godt (2015). Dronningen av hverdagsluksus leverer igjen kvalitetsbakst i en drøm av en bok.

Det har gått snart seks år siden «Djævelsk godt» kom ut, og for en suksess det ble. Den tidligere blomsterdekoratøren og hobbybakeren gjorde seg kjent for et nasjonalt publikum da hun deltok - og ble nummer to- i Hele Norge Baker. Samme år etablerte hun håntverksbakeriet Bakerinnen i Harstad.

-Hvis det er flere som er som meg på sensommeren og høsten, altså både mindfull og manisk, så er denne midt i blinken, sier Camilla og ler høyt. I boka byr hun raust på seg selv gjennom gode historier fra eget liv, slik hun også gjorde i «Djævelsk godt». I Moillkos i mørketida er det fokus på høst- og vintersesongen. Sanking er nemlig sentralt i boka. Og her forteller hun også om sitt eget konkurranseinstinkt og noe maniske forhold til bær- og soppsanking. Samtidig er det ingenting som gir Camilla mer ro i sjela enn å være i skogen med en kurv under armen.

«Moillkos i mørketida» handler også om hvordan få inn mer hverdagsluksus og kos i hverdagen, helt inn i juletida. Det samme er kortreist mat og gode tradisjoner.
-Det er en miks av brød, kaker og småretter, samt salater og varmretter. Jeg er jo også veldig glad i å samle mennesker rundt et bord, så jeg har også med tips til hvordan man lage godsaker sammen - både til julekalender og til å gi bort til venner. Det sosiale aspektet ved matlaging har alltid vært viktig for meg, forteller Camilla.

Med seg på laget denne gangen har Camilla fotograf Heidi Halseth. Boka har 80 oppskrifter og er rikt illustrert, i tillegg til Camillas tekster.

Til toppen

Flere bøker av Camilla Johansen: