Når livet kaster skygger (Innbundet)

Refleksjoner om mening, omsorg og trøst

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202221003
Kategori: Familie og helse
Omtale Når livet kaster skygger

Forfatteren har i flere år forelest for kreftpasienter ved Montebello-senteret i Mesnali og har selv også gjennomlevd sykdom. Dette har fått ham til å reflektere mye over hva som skjer med oss når livet kaster skygger.

Men boken er likevel ikke ment som håndbok for kriserammete mennesker eller fagbok for sykehuspersonell. ”Det er noen betraktninger om vår reise gjennom livet, som skal kunne leses av alle … Jeg har skrevet denne boka fordi jeg selv strever med de spørsmålene jeg reiser: om veier ut av kriser, om mening og meningsløshet, om fortvilelse og håp, om omsorg og kjærlighet, om landskapene i og omkring oss, om stillhet og langsomhet.”

Svarene på mange av spørsmålene finner Eidsvåg i litteraturen, kunsten, musikken. Og han øser av uvanlig rike kilder – til stor glede og inspirasjon for leseren. En bok som gir håp og trøst og ikke minst utvider vår erkjennelse av hva et menneskeliv egentlig er, og hva som er meningen med det hele.

Inge Eidsvåg har opparbeidet seg et stort og trofast publikum både som kåsør, forfatter og rektor ved Nansenskolen, der han nå har en friere stilling som foreleser og Fritt Ord-stipendiat. Han har tidligere med stor suksess utgitt erindringsboken I livets labyrint (1996) og Læreren (2000) på Cappelen.

Les utdrag fra boken

Anmeldelser"Kloke ord fra en klok forfatter."
Lisbeth Støa Kjølberg, Sarpsborg Arbeiderblad

"Et særdeles leseverdig skriftstykke."
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen/Dagningen

"Eidsvågs gjennomlevde og destillerte innsikt er en håndsrekning til alle som ennå ikke har tatt bolig i seg selv."
Hjalmar Kjelsvik, Vårt Land

Til toppen

Andre utgaver

Når livet kaster skygger
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Inge Eidsvåg: