Når sypressene hvisker (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.16 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: When The Cypress Whispers
ISBN/EAN: 9788202440770
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Når sypressene hvisker

Drømmen om det gode liv

Hva er mer idyllisk og romantisk enn en gresk øy med langstrakte, hvite sandstrender og maleriske små landsbyer? Legg til smakfulle måltider, gjestfrie mennesker og et hint av gamle greske myter, og du har stemningen i Yvette Manessis Corporons vakre og intense roman Når sypressene hvisker.

Daphne er tilbake på den greske øya Erikousa, der hun som barn tilbrakte så mange lykkelige somre sammen med sin Yia-yia, sin greske bestemor. Nå er hun her sammen med den vesle datteren sin, Evie, og om bare noen dager kommer Stephen, den travle finansmannen hun skal gifte seg med. Han har omsider gått med på at de skal holde bryllupet på øya, og det skal foregå etter gresk tradisjon.

Vokst opp i New York
Daphne, som er datter av greske immigranter, har vokst opp i New York, og føler seg splittet mellom den greske og den amerikanske kulturen. Etter at hun mistet sin første ektemann, og Evies far, i en bilulykke, har hun begravd seg i arbeid og startet sin egen populære restaurant i New York. Tilbake på Erikousa senker Daphne skuldrene, og den reserverte datteren blomstrer opp og knytter seg lett til både stedet og slektningene sine. Men viktigst av alt: Den aldrende bestemoren får Daphne til å innse at trygghet ikke er det samme som kjærlighet, og at livet kan fylles med ny mening. Hun har sine egne planer for datterdatteren, og de inkluderer en mann som i utgangspunktet ser ut til å være Daphnes rake motsetning.

Yia-yia har sin egen historie
Dessuten har Yia-yia sin egen historie, en historie som gjør sterkt inntrykk, og som er inspirert av virkelige hendelser under andre verdenskrig. Den handler om den innsatsen Daphnes bestemor sammen med de andre innbyggerne i det vesle øysamfunnet, gjorde for å redde en jødisk familie som var på flukt fra nazistene. De visste at de ville bli drept hvis tyskerne, som jevnlig kom på inspeksjon, oppdaget at de hjalp jødene. Yia-yia er ikke typen som roper høyt om sin egen innsats, derfor framstår hennes opplevelser som ekstra sterke og minner oss på hva det vil si å være et medmenneske.

Varme og frodighet
Yvette Manessis Corporon skriver på en levende og engasjerende måte, og hennes kjærlighet til Hellas og den greske kulturen skinner igjennom og gjør at fortellingen føles ekte. Historien kjennetegnes av en varme og frodighet som går rett inn i hjertet på oss som leser den. Med sine fantastiske skildringer av menneskene og naturen åpner forfatteren døren inn til en kultur vi blir nysgjerrig på, i tillegg til at hun gir oss en fortelling vi kan drømme oss bort i.

Sypressene som hvisker 
Len deg tilbake og ta innover deg stemningene i dette som uten tvil vil forlenge sommerens vakreste eventyr. Det er en bok som får deg til å lengte og tenke tilbake, og til å tenke over hva som virkelig betyr noe i livet. Og hvis du lytter ekstra nøye, hører du kanskje sypressene hviske i det fjerne. Legenden sier at de deler sine hemmeligheter med noen få utvalgte som er i stand til å forstå deres språk.

Til toppen

Andre utgaver

Når sypressene hvisker
Bokmål Heftet 2015