Nedenunder (Innbundet)

Australia i sol og skygge

Forfatter:

og

Martin Mischkulnig (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 251
Illustratør: Mischkulnig, Martin
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204108784
Kategori: Reise
Omtale Nedenunder

Med "Nedenunder" foreligger den første brede norske presentasjonen av det moderne Australia - skrevet av og for nordmenn.

Hva er det med Australia? Landet er fremmed og eksotisk, men på en kjent og forståelig måte. Innenfor de glitrende strendene finnes alle typer naturlandskap, fra regnskoger og rød ørken til fjellområder hvor du kan gå på ski. Australia er hjemlandet til kenguruer, koalaer og hundrevis av andre merkelige dyr som ikke finnes andre steder. Landet har også noen av verdens vakreste storbyer, hvor nivået på restauranter, arkitektur og underholdning er førsteklasses. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor hele 20.000 nordmenn hvert år reiser til den andre siden av kloden for å feriere eller studere.

Boka handler om alt fra historie og dyreliv, til samtidsfilm og matkultur. Viktige australske fenomener som gjerne ender opp som pussige notiser i norsk offentlighet, blir satt i perspektiv. "Nedenunder" er en kritisk kjærlighetserklæring fra to som har bodd i landet i flere perioder. Originale fotografier fra den anerkjente australske fotografen Martin Mischkulnig bidrar til å gi boka et sterkt visuelt uttrykk.

Til toppen

Flere bøker av Ingunn Økland og Nils Are Økland: