Nina Skarra Strikkebok (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202514556
Kategori: Håndarbeid
Omtale Nina Skarra Strikkebok

Strikkeplagg du vil bære med stolthet!

Alt om strikkeinspirasjon, farger, teknikker og hvordan du kan bygge opp din egen garderobe!

I boka får du 30 unike Nina Skarra-design du kan strikke selv. Designer Nina Skarra tar deg med inn i sin fantastiske verden og viser deg hvordan du kan bruke plagg fra catwalken i din egen garderobe, tenke bevisst rundt egen stil, og velge kvalitetsplagg som kan leve lenge. Du kan glede deg til spennende teknikker og mønstre og hvordan du skaper din egen unike stil både i farger og snitt. Du finner også forslag på fargevalg til hvert plagg i de fire årstidene høst, vinter, vår og sommer. 

Nina brenner for lokal produksjon av garn og vi er så heldige å leve i et land som har fantastiske garnprodusenter. Alle plaggene er strikket i garn fra: Hillesvåg, Sandnes garn, Rauma og Telespinn.

I tillegg til oppskriftene får du et innblikk i Nina Skarras arbeidsmetode, og tips til hvordan du selv kan jobbe med, og utvikle dine kreative evner.

Moteverden er preget av høyt tempo og lite fokus på bærekraftighet, etikk og miljø. Ved å strikke selv, tar du makten tilbake.

Boka er vakkert fotografert av motefotograf Baard Lunde.

 

30 design som skjørt, cape, gensere i mange spennende varianter, kjoler, jakker, blazer, poncho, bukser og singlet.

De aller fleste modellene er oppgitt i størrelsene XS, S, M, L og XL.

 

Om Nina Skarra

Nina Skarra er den første skandinaven som har vist kleskolleksjonene sine på Mercedes Benz New York Fashion Week. Hun er internasjonalt anerkjent for sine gallakjoler, og for kolleksjoner med florlett, skjør silke, kombinert med den tykke, røffe fiberen fra ull. I 2017 kommer hun med sin aller første strikkebok.

Jeg håper denne boken vil gi deg inspirasjon, utfordringer og flere plagg du ønsker å strikke. Det vil ta tid, men jeg lover deg at du kan klare det og at du vil få deg plagg du kan ha livet ut og som du vil bære med stolthet. God strikk!” – Nina Skarra

 

Til toppen

Flere bøker av Nina Skarra:

Utdrag

Forord: Drøm blir virkelighet

I 2012 ble jeg invitert til å vise min første kolleksjon under Mercedes Benz New York Fashion Week. Jeg var den første skandinaven på den offisielle arenaen i New York, og skulle vise min kolleksjon der noen av verdens mest kjente designere, som Oscar de la Renta, Zac Posen, Diana von Furstenberg og Mark Jacobs, hadde sine visninger. Jeg hadde jobbet som designer i mange år, men med mitt eget merke kun siden 2008. Jeg dro over uken før visningen, og på et knøttlite hotellrom i SoHo gjorde vi alle forberedelsene. Der sov, spiste og arbeidet vi natt og dag, og vi forvandlet hotellrommet til et studio. Visningen ble holdt i vakre Avery Fisher Hall. Kolleksjonen var en blanding av strikk og silkeorgansa. To tekstiler som igjen og igjen har preget kolleksjonene mine. Den tynne, florlette og skjøre silken, sammen med den tykke, røffe fiberen fra ull.

Det var strikk som først skapte en arena for meg, med store, tykke avantgarde-gensere. Blader som Vogue, Harpers Bazar og So Chic, plukket dem fra et showroom i Paris. Showrommet hadde i 2009 falt for den nordiske rene stilen min med komplekse detaljer. Men det som fikk mest oppmerksomhet var gallekjolene jeg lånte til amerikanske superkjendiser under oscarutdelinger i Los Angeles, filmfestivaler i Cannes, Berlin, Venezia og Sundance i Toronto. Tilbake i Oslo kjente jeg at jeg hadde mistet noe av meg selv på veien. Jeg hadde gått fra kunstner til kommersiell aktør, og jeg måtte ta en pause og finne tilbake til drømmen. Tom Ford sa i et foredrag jeg fant påYouTube, at du må kjenne deg selv som designer. Når du jobber med mote, er det viktig at du følger hjertet og vet om du er i det for kunsten eller for det kommersielle. Jeg kjente at for meg var det riktig å jobbe med mote som kunstform. Skape engasjement, og få fram en følelse. Ikke bare produsere for at folk skal kjøpe noe de ikke bryr seg om og kaster etter en sesong. Jeg vil skape noe som rører den som kjøper det. Plagget skal være en uttrykksform for kjøperen. Noe kjøperen føler for og er stolt av.

Derfor inneholder denne strikkeboken plagg du skal nyte. Det er håndarbeid, og håndarbeid er kunstverk.

- Nina Skarra

Til toppen