Nissen (Innbundet)

Den norske nissens forunderlige liv og historie

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202374143
Kategori: Barnebøker
Alder: 8 - 99
Omtale Nissen

Har du sett nissen?

Frid Ingulstad og Svein Solem har laget en fantastisk fortelling om nissenes liv, fra urnissens tid i Vindfangerbukta ved Drøbak og fram til i dag. Boka er den eneste i sitt slag og bygger i stor grad på historiske fakta, egen opplevelser, sagn og fortellerglede.

I våre dager er det faktisk noen som aldri har sett en nisse. Ja, enkelte påstår til og med at nissen ikke finnes. Men dette er helt feil. Det er tvert imot flere nisser i dag enn det noen gang har vært. Og enkelte av dem liker å bo i menneskehus, så du skal ikke se bort fra at du kan ha en nissefamilie på loftet.
Ofte er det med nissen som med rådyret. Er du uoppmerksom, kan du risikere å gå forbi både nissen og rådyret uten å oppdage noen av dem. Men hvis du venner deg til å holde utkikk etter nissens røde topplue, vil du snart få øye på den.
Det har vært foretatt mange undersøkelser om nissens liv og historie. Folkeminnegranskere har strevd i mange år med å finne ut av dette. Nå vet vi litt mer, og nissene er så glade for at flere vil lese om dem at de ga oss oppskriften på rømmegrøten, juleølet og nisselua. 

FRID INGULSTAD har skrevet over hundre bøker, alt fra barnebøker, nissebøker for små og store, til fakta, dokumentar og historiske romaner. Frid elsker å skrive, og trives best når hun får sitte ved en pc og dikte.

SVEIN SOLEM har arbeidet som kunstner og illustratør i mer enn 30 år og illustrert nærmere 3000 bøker. Han har illustrert en rekke bøker om nisser og troll som er oversatt til flere språk.

Til toppen

Flere bøker av Frid Ingulstad: