Norsk kunstårbok 2019 (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 122
Forlag: Pax
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Engelsk
ISBN/EAN: 9788253041049
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Norsk kunstårbok 2019
I årets utgave av Norsk kunstårbok ser vi på hvordan norsk kunst er sammenvevd med en global kunstverden.
I samtidskunstfeltet beskrives kunst ofte som postnasjonal og global. Den er ikke uttrykk for en nasjonal eller regional egenart, men del av en samtale på tvers av landegrenser. Dagens kunstnere reiser mer enn noen gang. De orienterer seg i en digital og stedløs nyhetsstrøm, og de har nettverk uavhengige av det geografiske.

Samtidig er de deltagere i nasjonale og lokale kunstsammenhenger. Norske kunstnere lever av norske stipendordninger, de er medlemmer av nasjonale kunstnerorganisasjoner, og de har atelier, går på åpninger og diskuterer kunst med kolleger i sin hjemby, enten dette er Bodø, Bergen, Malmø eller Berlin.

Boka inneholder to større intervjuer. Det ene er med Eivind Furnesvik, som i snart 15 år har drevet Norges mest internasjonalt orienterte galleri, STANDARD (OSLO). Det andre er med redaktør for Kunstkritikk, Jonas Ekeberg. Halvor Haugen skriver om den økende bruken av engelsk som arbeidsspråk i kunstfeltet, og Irene Snarby skriver om den transnasjonale samiske kunsten. Vi har dessuten snakket med seks kunstnere fra forskjellige land som har valgt å bosette seg i Norge.

Til toppen