Norske bilfavoritter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418663
Omtale Norske bilfavoritter

I 1960 friga fotgjengeren Einar Gerhardsen motvillig bilsalget. Siden har nordmenn hatt særegne bilpreferanser – ofte på kollisjonskurs med internasjonale trender.

Denne boka gir en munter forklaring på mysterier som hvorfor vi har omfavnet alt fra Bobler til Børstraktorer, - via senka SUV, Lada med laksetrapp, Porsche med lasteplan, tråkige svensker og asiatisk miks.

Hvorfor kjørte onkel Opel, tante Toyota, bestemor Buick og Blindern-professorer 2CV? Hvorfor ratter Kong Harald helst BMW, dansebandmusikere Ford Capri og en av landets mest leste forfattere ingenting?

Boka er tuftet på salgsstatistikk og avslørende historikk, ispedd velsmurt garasjesosiologi. Norske bilfavoritter er fortellingen om oss, en underholdende analyse av bilvalg i garasjer over hele landet.

På noen av bokas sideveier parkerer vi for artige møter med kjentfolk som Gro Harlem Brundtland, Sputnik, Kåre Willoch, Åse Kleveland, Gluntan, Hanne Skotvedt samt forfatterne Lars Mytting, Anne B. Ragde, Ole Robert Sunde og Tom Egeland og mange andre.

Dette er den eneste riktige gaven til alle som får litt høyere puls ved et ørlite glimt av en kjent og kjær norsk bilfavoritt. Her er norske bilglimt samlet til én historie – alt godt skiltet og forklart. Fest sikkerhetsbeltet og vær forberedt på et sterkt møte med trivelige - og til tider tårevåte – bilminner.

Til toppen

Flere bøker av Karl Eirik Haug: