Norske OL-gensere fra 1956–2018 (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202565916
Kategori: Håndarbeid
Omtale Norske OL-gensere fra 1956–2018

Alle de 17 norske OL-genserne!

For første gang mellom stive permer; en komplett samling strikkeoppskrifter til de norske OL-genserne, fra 1956 til og med 2018!

Du kan nå strikke deg gjennom OL-historiens ikoniske gensere. Hvert fjerde år er det blitt designet et nytt strikkemønster i forkant av vinterolympiaden. I boken finner du oppskrifter som er relativt enkle å strikke, og oppskrifter med flere farger og mer detaljerte mønstre.

Forfatteren gir deg sine egne råd og tips. Fra strikking av knapphull og sying av maskesting til en lur måte å rekke opp hvis det er nødvendig, og hvordan du tilpasser farger og mønster slik at plagget passer deg perfekt.

Til flere av genserne har Dale of Norway / Dale Garn også designet aktuelt tilbehør som luer, pannebånd, votter og sokker. Så her er alt du og familien trenger for å oppleve vinteren i ekte norsk design!

Til toppen

Utdrag

Dale har vært offisiell leverandør av OL- og VM-gensere til Norges Skiforbund siden 1954. Den gang var alle idrettsutøverne rene amatører, og de som ikke fikk fri med lønn av arbeidsgiveren, brukte av sine feriedager for å reise ut i verden for å konkurrere med norsk flagg på brystet. De reiste gjerne av sted uten støtteapparat. En gang rapporterte alpinjentene muntert fra en lang togreise på 2. klasse hvor en selv måtte bære all bagasje i tillegg til lange ski og staver, at de «kun» hadde knust ett vindu i travelheten med å komme seg av toget på riktig stasjon. Man trenger ikke mye fantasi for å forstå at Dale med sine varme og pene strikkeplagg var en kjærkommen samarbeidspartner den gang, og det er fint å se at det gode samarbeidet fremdeles holdes i hevd. OL-genseren til 2018 føyer seg pent inn i rekken, og tradisjonen tro er håndstrikkeoppskriften som lanseres høsten 2017 finregnet og skrevet ned av flinke folk hos Dale Garn. Heldigvis ga de tillatelse til at jeg kunne inkludere oppskriften i boka her, slik at de ivrigste av oss rekker å strikke den nye genseren ferdig før åpningsseremonien i Pyeongchang. Til sammen inneholder denne boka en komplett samling: 17 offisielle OL-gensere for store og små, med tilbehør og flere fine fargealternativer. Jeg håper at du smiler gjenkjennende, og at du finner fine mønstre som inspirerer og gir deg flere lykkelige stunder i godt selskap med pinner og garn.

Solskinnshilsen fra

Siri Sparboe

Til toppen