Nybakt! (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202239145
Kategori: Mat og drikke
Omtale Nybakt!

"Fra bunnen av mitt hjerte mener jeg at det er absolutt akkurat like trendy å bake en søt og deilig prinsessekake som focaccia med rosmaring, olivenolje og havsalt."

Jeg elsker å bake! Det finnes nesten ikke den ting i verden som er mer avslappende og deilig enn å elte i vei på en gjærdeig. Det er det samme om den er søt, salt eller sur. Og så lukter det jo så helt fantastisk godt av nystekt gjærbakst.

Her er søtbakst som skolebrød, prinsessekake, kanelsnurrer, solskinnsboller, kringle med sjokolade- og mandelfyll, wienerbrød, tekake, laup og berlinerboller. Grissini, ciabatta, focaccia, calzone, pitabrød, bagels, egyptiske brødringer og tyrkisk pizza hører til de importerte, og av nyskapninger har Marit mange fristende fylte brødvarianter, for eksempel pottebrød med fyll, brød med nugatti og med ost og spinat. Her er fint brød og grovt brød, brød med og uten surdeig, valnøttbrød, horn, rundstykker, scones, tebriks og croissanter
- i alt ca. 80 oppskrifter på bakst til frokost, til lunsj, til å ha med ut på tur, til ettermiddagskaffen, til middag og til kvelds.

Fotografektemannen Øystein Westlie supplerer med frodige bilder.

Til toppen