Økonomistyring i det offentlige (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 259
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215055794
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale Økonomistyring i det offentlige
Denne populære boken gir leseren en grunnleggende innsikt i økonomistyring, samtidig som forfatterne viser at dette innbefatter noe langt mer enn budsjetter og regnskap. Her blir økonomistyring satt inn i en større kontekst, der både politiske rammebetingelser og et klart ledelsesfokus inngår. Forfatterne legger stor vekt på at velfungerende økonomisystemer forutsetter at oppmerksomheten rettes mot både styringssystemene og de menneskene som skal fungere innenfor disse systemene.

5. utgave er gjennomgående revidert. Det teoretiske grunnlaget er justert, og det er utviklet nye modeller som bidrar til en lettere formidling av stoffet. Teksten er tilpasset nye lover og reguleringer som påvirker økonomistyring i offentlige virksomheter, og det er tatt inn flere nye temaer som verdistyring, bærekraftig utvikling og sirkulær økonomi.

Økonomistyring i det offentlige henvender seg til alle som har, eller tar sikte på, en lederposisjon i offentlig sektor. Den er spesielt godt egnet pensum på kurs innenfor offentlig ledelse og styring.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Tor Busch og Jan Ole Vanebo: