Operatøren (Innbundet)

Knut Hauglands egen beretning

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 272
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204152848
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Operatøren

Operatøren - Knut Hauglands egen beretning

1. april 1944 omringet tyske soldater Kvinneklinikken på Rikshospitalet i Oslo. De skulle ta telegrafisten som betjente den illegale radiostasjonen de hadde peilet seg fram til.Men det skulle mer for å uskadeliggjøre telegrafist og motstandsmann Knut Haugland. Helt fra 1940 kjempet han innbitt mot tysk okkupasjon. For første gang beskriver dette prominente medlemmet av Kompani Linge selv sine opplevelser under de første kampene ved Narvik, den harde overvintringen på Hardangervidda under operasjon Grouse, fortvilelsen over den fatale operasjon Freshman og den vellykte tungtvannssabotasjen på Vemork. Han forteller også hvordan han opplevde og levde videre med krigsminnene om forfølgelse, fengsling og tortur - og skuddene som falt da tyskerne forsøkte å stoppe hans operasjon Barbette Red den skjebnesvangre aprildagen.

Knut Haugland er en av de høyest dekorerte norske offiserer fra 2. verdenskrig. I denne boka forteller han også om sitt begivenhetsrike liv etter krigen; som deltager på Thor Heyerdahls Kon-Tiki ekspedisjon og ambassadør for Heyerdahls prosjekter samt 20 års innsats i Norges Hjemmefrontmuseum.

 

Svein Sæter er en erfaren og kunnskapsrik skribent og forfatter med 15 faglitterære bøker på samvittigheten. I 2006 gjorde boka Spion i Hitlers rike om den norske student og agent Sverre Bergh stor suksess, både blant kritikere og lesere. Boka XU- i hemmeleg teneste 1940-45 som kom ut første gang i 1995, ble også trykket i nytt opplag i 2007.
 

Til toppen

Andre utgaver

Operatøren
Bokmål Lydbok-CD 2011
Operatøren
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011
Operatøren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
Operatøren
Bokmål Heftet 2014