Oppdraget (Innbundet)

innsidehistorien om Saddams atomvåpen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 240
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243003330
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Oppdraget
Om morgenen 7. juni 1981 bomber israelerne Tuwaitha, Iraks lovlige atomanlegg. En tid etter blir Jafar D. Jafar, iraks mest fremstående kjernefysiker, hentet ut fra husarresten han sitter i. Han blir kjørt til presidentens palass, hvor Saddam ber ham starte utviklingen av en irakisk atombombe. Mens Jafar tidligere har opplevd kolleger forsvinne uten grunn og i fengselet hørt skrikene fra Saddams torturofre, får han med ett tusenvis av ansatte under seg og alle nødvendige midler til å drive fram et atomvåpenprogram.

Her presenteres for første gang den fullstendige historien om Saddams atomvåpen og de fortvilte forsøkene på å overbevise verden om at programmet ble avsluttet allerde i 1991.

Oppdraget er en personlig beretning om hvordan det var å leve og arbeide i Saddams indre sirkler, og samtidig en storpolitisk thriller som kuliminerer med Bagdads fall i 2003. Underveis får vi fascinerende innblikk i de tekniske, politiske og moralske dilemmaer som ligger i å utvikle en atombombe for en diktator i Midtøsten.

Boka er skrevet i samarbeid med NRK-journalisten Lars Sigurd Sunnanå og Jafars høyre hånd, Numan Saadaldin Al-Niaimi.

Til toppen