Oscarshall (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202303822
Kategori: Arkitektur
Omtale Oscarshall

Lystslottet Oscarshall på Bygdøy sto ferdig i 1852 og ble umiddelbart berømt for sitt arkitektoniske uttrykk og den kunstneriske utsmykningen i interiørene. Her fikk lovende norske kunstnere oppdrag av kong Oscar I og dyktige håndverkere satte sitt preg på møbler og på dekor. Helheten mellom arkitektur, kunst og kunsthåndverk gjør Oscarshall til et unikt monument over nygotikken i Norge.

Mellom 2005 og 2009 ble Oscarshallanlegget med hovedbygning og sekundære bygninger totalrehabilitert. I denne boken fortelles historien om byggeprosessen og rehabiliteringen. Alle interiørene beskrives detaljert, med særlig vekt på det som skjedde under restaureringsarbeidene. Boken er vakkert illustrert med både historiske bilder og fotografier tatt etter restaureringen.

Nina E. Høye (f. 1971) er cand.philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og har skrevet en avhandling om Linstow og hans arbeider med interiørene på Det kongelige slott. Hun har også skrevet boken Det kongelige slott i Oslo (Cappelen Damm 2008). Høye er ansatt som kunsthistoriker og omvisningsleder i Åpent Slott.

Til toppen