Osiris-labyrinten av Paul Sussman (Ebok)
Ebok

Osiris-labyrinten (Ebok)

Forfatter:

Frank Lie (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.36 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Labyrinth of Osiris
Oversatt av: Lie, Frank
ISBN/EAN: 9788202414368
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur , Thriller og Krim og mysterier
Omtale Osiris-labyrinten

Ben-Roi etterforsker et grusomt mord som fant sted Jerusalems armenske katedral. Offeret, en journalist ved navn Rivka Kleinberg, gjorde undersøkelser i forbindelse med en artikkel om israelsk sex-trafficking industri. Ben-Roi finner en link mellom Kleinberg og en engelsk ingeniør som forsvant fra Luxor i 1931, og ber sin gamle venn og sparringspartner Khalifa om hjelp. Khalifa står midt i en etterforskning av en serie mystiske brønn-forgiftninger i Egypts østlige ørken. For gammelt vennskaps skyld går han med på å gjøre litt research for sin israelske kollega. Etterforskningen driver Ben-Roi og Khalifa i retning av et internasjonalt forretningskonglomerat og anti-kapitalistisk terrorisme.

Ingen kunne si med sikkerhet hvor den årsakskjeden som kulminerte i kollisjonen, faktisk begynte. Det var ingen tvil om at Nil-lekteren var ute av kurs. Likeledes skulle prammen aldri ha vært ute på elven, ikke etter mørkets frembrudd og med lekkasje i bunnen, og så avgjort ikke med bare én fungerende åre. (...) Det var så mange forskjellige ledd, kjeden var så floket og sammenfiltret og mangedelt at det i den endelige analysen var umulig å isolere en enkelt, åpenbar årsak, eller å plassere skylden helt klart og entydig på ett sted. Bare to ting kunne fastslås med sikkerhet. For det første: Cirka klokken 21.15 en klar og skyfri kveld skjedde det en grusom ulykke på Nilen, omtrent én kilometer sør for Luxor. Mannskapet om bord på politiets motorbåt og en egyptisk familie som satt og nøt en aftenpiknik i måneskinnet på østbredden, var vitner til ulykken. For det andre: I etterkant av ulykken kom de involvertes liv aldri mer til å bli som før.

«En førsteklasses thriller – fengende, intelligent og utrolig velskrevet.»
Daily Mail

«Genuint spennende lesning fra en historieforteller i verdensklasse.»
Financial Times

Paul Sussman (1966-2012) hadde to store lidenskaper: Skriving og arkeologi. Han fikk utløp for den første gjennom å jobbe som frilansjournalist og forfatter av spenningsromaner, og den andre ved å tilbringe noen måneder hvert år i Egypt hvor han deltok i utgravningsarbeid i Kongenes dal. På norsk er han utgitt med Kambyses tapte hær (2002), Tempelets hemmelighet (2005), Den tapte oasen (2010) og Osirislabyrinten (2013).

Til toppen

Andre utgaver

Osirislabyrinten
Bokmål Innbundet 2013
Osirislabyrinten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016